ΚΩΑΚΗ ΓΗ

30 Ιουλίου 2021 22:14

Ένα όνειρο που ξεκίνησε το ταξίδι του από ένα μικρό χωριουδάκι της Κω, το Μαρμάρι… Εκεί οι πρόγονοί μας ερχόμενοι το 1933 πίσω στην πατρίδα τους αγόρασαν γη και δημιούργησαν την δική τους φάρμα..Μετά από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα εβδομήντα στρεμμάτων που αποτελείτε από 160 αγελάδες και 300 αιγοπρόβατα τα οποία τρέφονται αποκλειστικά από τροφές που καλλιεργούμε εμείς οι ίδιοι.  Στην συνέχεια δημιουργήθηκε ένα πιστοποιημένο τυροκομείο τελευταίας τεχνολογίας με θαλάμους  ωρίμανσης από την Σουηδία που λειτουργούν με πρωτοποριακή τεχνολογία. Μετά από αρκετά χρόνια πειραματικής τυροκόμησης καταφέραμε αυτή την στιγμή το τυροκομείο μας να παράγει αποκλειστικά με το γάλα της οικογενειακής φάρμα μας πάνω από 15 προϊόντα π.χ (φρέσκο γάλα, γιαούρτι, λευκά τυριά άλλα και πολλά ιδιαίτερα κίτρινα τυριά ωρίμανσης (γραβιέρα με τρούφα με μαύρο σκόρδο με μελάνι σουπιάς και πολλά άλλα). Η ναυαρχίδα βέβαια του τυροκομείου μας πέρα από το τοπικό τυρί της Κω το κρασοτύρι όπως θα γνωρίζεται οι περισσότεροι είναι η γραβιέρα 24 μηνών ωρίμανσης. Μια δοκιμή Θα σας πείσει γιατί το συγκεκριμένο τυρί παρομοιάζεται με την ιταλική παρμεζάνα και είναι βραβευμένο σε διαγωνισμό γεύσεις με 3 αστέρια όπως και το κρασοτύρι μας αντίστοιχα έχει βραβευτεί με 2 αστέρια. Στόχος μας από την αρχή ήταν η πολύ υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας και η μη χρήση συντηρητικών. Ο παρεξηγημένος στα ελληνικά τυροκομεία τομέας της ωρίμανσης εδώ πήρε εξέχοντα ρόλο καθώς είναι απαραίτητος παράγοντας για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε το σωστό τυρί. Ο οραματιστής και δημιουργός της Κωακής Γης  Ιπποκράτης Κουρούνης αγαπά την γη, ασχολείται ενεργά με την φάρμα και το τυροκομείο. Δουλεύει ο ίδιος στα κτήματα, καλλιεργεί, θερίζει, αγαπά τον τόπο του και θέλει να διατηρήσει την παράδοση ζωντανή.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΚΩΑΚΗ ΓΗ