Κουρής-Τοπαλίδου:Στα δικαστήρια για το διαζύγιο
Κόντρα στα δημοσιεύματα που ήθελαν να βάζουν στην σχέση τους νέα θεμέλια και να “παγώνουν” το διαζύγιο, εμείς μαθαίνουμε δυστυχώς ακριβώς το αντίθετο για τον ηθοποιό Νίκο Κουρή και την […]
12 Φεβρουαρίου 2019 16:22
Στην προκειμένη, “μιλάει” η “μαμά” ψυχολογία και έρευνες που έχουν διενεργηθεί για περισσότερα από 20 χρόνια από πανεπιστημιακά ιδρύματα. Όλες καταλήγουν στο ίδιο. Γιατί, μη νομίζετε, και η ερωτική απογοήτευση οδηγεί σε απαισιοδοξία, έλλειψη αυτοπεποίθησης, μέγιστη ανασφάλεια. Και, τελικά, στην κατάθλιψη. Άρα, σε νόσο.
-Κακός ύπνος ή έλλειψη ύπνου. Ή λάθος ώρες ύπνου.
-Κακή διατροφή, άστατες ώρες γευμάτων. Περιορισμένες ή τεράστιες ποσότητες, εναλλάξ.
-Συχνές αυξομειώσεις βάρους.
-Ψυχικές διαταραχές, που μεταφράζονται σε κυκλοθυμική συμπεριφορά.
-Αδυναμία αντιμετώπισης καθημερινών υποχρεώσεων, που προκαλείται από ατονία και από ανεξήγητη, θεωρητικά, κούραση.
(Όλα τα παραπάνω, βέβαια, μπορεί να οφείλονται και σε πρόβλημα με τον θυρεοειδή, που, να το ξέρετε, “χτυπά” πολύ ύπουλα και ανά πάσα στιγμή, ανεξαρτήτως ιστορικού. Οπότε, έχετε το και αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού σας).
Ασφαλώς το να συμβιώνεις με πολλά λατρεμένα τετράποδα, πέρα απ’ τα καλά που σου προσφέρει και τα οποία ανάλυσα στο lead, σε κάνει πιο υπεύθυνο. Για παράδειγμα, η συγκατοίκηση μ’ ένα πίτμπουλ, που συγκαταλέγεται στα πλέον απαιτητικά και συγχρόνως τρυφερά ζώα, δεν είναι ό,τι πιο απλό. Χρειάζεται να είσαι απίκο, να του παράσχεις τη σωστή εκπαίδευση ούτως ώστε καταρχάς να γίνει ευαίσθητο ζώο, ν’ αναγνωρίζει, σε δεύτερο χρόνο, τους οικείους σου και -εννοείται- να είναι φύλακας! Και μόνο αυτό δημιουργεί επιπλέον υποχρεώσεις, που ίσως αρχικά τις νιώσεις ως “βάρος”, από την άλλη, όμως, απομακρύνει τους νευρώνες του εγκεφάλου από το να δέχονται αρνητικά ερεθίσματα. Αυτομάτως.
Ένα ζώο μόνο αβαντάζ, μόνο θετικά έχει να σου προσφέρει. Και άδολη αγάπη – το βασικότερο. “Πατώντας” ακριβώς σε αυτό, θα σου επισημάνω το εξής: αφενός, η ζωή με κατοικίδια αλλάζει την καθημερινότητά σου, θέτεις διαφορετικές, εκ των πραγμάτων, προτεραιότητες, ωστόσο, αυτά που εισπράττεις είναι πάρα πολλά. Πολλά περισσότερα. Πέραν των ψυχοσωματικών ωφελειών, τα ζώα θα είναι πάντα δίπλα σου. Θα σε στηρίζουν μ’ ένα χάδι, ένα άγγιγμα, μια γλυκιά “απαίτηση” για αγκαλιά κάθε στιγμή. Μπορείς να πεις το ίδιο και για τους ανθρώπους; (Ρητορικό αυτό – προφανώς).
Επειδή η διάρκεια της ζωής τους δεν είναι πολύ μεγάλη -το πολύ έως είκοσι χρόνια- σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να τα περιβάλλεις με τη μέγιστη δυνατή αγάπη και τρυφερότητα. Καλόμαθέ τα, με άλλα λόγια, όσο μπορείς. Τους αξίζει. Πολλά χαρωπά γαβ γαβ και νιάου!
Ντονατέλλα Αδάμου