Θεωρείται μία από τις πιο πολυδιαβασμένες συγγραφείς της Ελλάδας, με το μυθιστόρημά της «Οι Μάγισσες της Σμύρνης» να γίνεται best seller. Ο λόγος για την Μάρα Μεϊμαρίδη που κάθε συνέντευξη της προκαλεί αντιδράσεις. Πρόσφατα η Μάρα Μεϊμαρίδη αναφέρθηκε στα ξόρκια που κάνει και στο αν δημιουργήθηκαν προβλήματα από αυτά στις σχέσεις της με τους ανθρώπους. Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσε στο περιοδικό «Λοιπόν»:
Χρησιμοποιείτε τα ξόρκια σας στην καθημερινότητά σας, σε κάποιο πρόβλημα που έχετε;
Όχι μόνο αυτό, αλλά κάνω και τις τελετές, καθώς το ασυνείδητο, μόνο από τελετές καταλαβαίνει, δεν μιλάει γλώσσες.
Σας φοβήθηκαν άνθρωποι; Υπάρχει το άγνωστο, το οποίο πάντα δημιουργεί φόβο.
Για το άγνωστο… ναι, εντάξει.
Για τους άντρες υπάρχει ένα μυστήριο, που τους ελκύει, ότι μπορούν να το ανακαλύψουν…;
Κοπέλα που κάνει ξόρκια σ’ έναν άντρα, αυτός θα πρέπει να χαίρεται, θα πει ότι τον θέλει πολύ.
Έχετε κάνει ξόρκια σε άντρα;
Ναι, δεν έχω αφήσει κανέναν απ’ έξω.
Τους το έχετε πει ή το κατάλαβαν;
Να μη μείνει κανείς παραπονεμένος και παρεξηγημένος. Στην αρχή δεν το έλεγα, μετά ναι, τους το έλεγα.
Πώς αντιδρούσαν;
Ποικιλοτρόπως, αλλά κανένας δεν φοβήθηκε τα ξόρκια μου. Οι άντρες χρησιμοποιούν περισσότερο το αριστερό ημισφαίριο, οι γυναίκες το δεξί, που είναι πιο συναισθηματικό.
Δεν αντέδρασε κάποιος έντονα;
Όχι, ποτέ.
Σε γυναίκες έχετε κάνει ξόρκια για κάποιο λόγο, για να λύσετε κάποιο θέμα;
Προφανώς θα υπήρχε αυτό, αλλά δεν θυμάμαι.
«Ήμουν παντρεμένη με τον Απόστολο Παύλο»
Σε προηγούμενη συνέντευξη της, η Μάρα Μεϊμαρίδη είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, ισχυριζόμενη πως «απελευθερώθηκε» όταν έκανε μια αναδρομή ζωής με ύπνωση σε ηλικία μόλις 10 ετών και σε αυτή την εμπειρία έμαθε πως ήταν η τρίτη γυναίκα του Απόστολου Παύλου.
Η Εκκλησία σάς έχει κρίνει ποτέ για όλα αυτά που λέτε;
Δεν έχει καμία άποψη… Άλλωστε, αυτές είναι φιλοσοφικές ιδέες που είναι απόλυτα δικές μου και τις διδάσκω σε αυτούς που είναι πρόθυμοι να ακούσουν. Δεν τις επιβάλλω ποτέ σε κανέναν.
Δεν υπήρξαν, όμως, αντιδράσεις; Ότι αντιπροσωπεύετε κάτι σκοτεινό;
Τι είναι το σκοτεινό; Για πολλά χρόνια οι άνθρωποι δεν αντιλαμβανόντουσαν πολλά πράγματα και νόμιζαν ότι είναι σκοτεινό, αλλά κάποια αποδείχθηκαν και τα αποδέχτηκαν. Μα, τι θα μπορούσε να μου πει κανείς;
Πότε απελευθερωθήκατε απ’ την εικόνα που έχουν οι άλλοι για εσάς;
Στα 10 μου, όταν έκανα την πρώτη μου αναδρομή σε προηγούμενη ζωή. Αλλιώς θα ήμουν δεσμευμένη, σε μια σπηλιά να βλέπω τις σκιές, και στα πόδια μου θα είχα αλυσίδες.
Πώς ένα κορίτσι κάνει αναδρομή ζωής στα δέκα του χρόνια;
Ήμουν στην Αίγινα τότε και η θεία Κατίνα με είχε βάλει κάτω να με μάθει διάφορα μεταφυσικά. Μέσα σε αυτή τη διδαχή μού έκανε και μια αναδρομή ζωής για να δει εάν ήμουν παλιά ή νέα ψυχή. Έκανα, λοιπόν, αναδρομή με υπνωτισμό και είδα ξαφνικά εικόνες από ένα πρόσωπο που της το περιέγραψα και λεγόταν Ιωσήφ, γνωστός στην ιστορία ως Φλάβιος Ιώσηπος. Ήμουν η τρίτη του γυναίκα και οι Χριστιανοί τον ξέρουν ως Απόστολο Παύλο.
Ήσασταν παντρεμένη με τον Απόστολο Παύλο;
Ναι. Και η πρώτη σκηνή που είδα σε εκείνη την ύπνωση στα 10 μου χρόνια ήταν ένα ναυάγιο. Θυμάμαι πως ένιωθα το νερό να με πνίγει. Αργότερα, κάθισα και διάβασα για τον Φλάβιο Ιώσηπο που ήταν υπαρκτό πρόσωπο, βρέθηκε μάλιστα και η προτομή του. Άσχημος πολύ! Είχε γίνει ένα ναυάγιο το 59-60 μετά Χριστόν, έξω από τη Μάλτα. Και βούλιαξε ένα καράβι που είχε φύγει απ’ την Ιερουσαλήμ και πήγαινε προς τη Ρώμη. Σε αυτό το καράβι ήταν ο Φλάβιος και το ξέρουμε απ’ την αυτοβιογραφία του. Περιγράφει, λοιπόν, το ναυάγιο όπου πνίγηκαν 200 άτομα και σώθηκαν 80 και τους πήρε ένα πλοίο και τους πήγε σε ένα μικρό χωριό στην Ιταλία για να συνεχίσουν μετά να πάνε στη Ρώμη. Εδώ βάζω άνω τελεία. Διαβάζοντας τις πράξεις των Αποστόλων, γράφει ο Απόστολος Παύλος πως ήταν σε ένα πλοίο που ξεκίνησε απ’ τα παράλια της Ιερουσαλήμ, ναυάγησε έξω από τη Μάλτα, πνιγήκανε τόσοι, σώθηκαν τόσοι και ένα πλοίο τους έσωσε, τους πήγε σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας και απ’ εκεί τους πήγαν στη Ρώμη. Και ρωτώ: Ο Φλάβιος Ιώσηπος και ο Απόστολος Παύλος ήταν συνταξιδιώτες ή το ίδιο πρόσωπο; Και αποφασίζω, όχι έτσι επιπόλαια αλλά με πολύ διάβασμα από τις πηγές, ότι είναι το ίδιο πρόσωπο. Ετοιμάζω, μάλιστα, ένα ταξίδι για να ακολουθήσω τα βήματα του συζύγου μου. Είμαι απόλυτα πεπεισμένη, ότι ο άντρας μου ήταν αυτός που έγραψε και το πρώτο Ευαγγέλιο, το οποίο λέγεται Κουέλα, και δεν έχει βρεθεί.
Δεν φοβηθήκατε ποτέ ότι ακούγοντας κανείς όλα αυτά μπορεί να σας πει «τρελή»;
Καταργώ το ρήμα «φοβάμαι»! Δεν φοβάμαι ποτέ και τίποτα. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Δεν με απασχολεί καθόλου το τι λέει ο κόσμος. Είναι δικό του πρόβλημα και όχι δικό μου.