Μαργαρίτα Πανουσοπούλου: Η οικογενειακή «κληρονομιά», το κινηματογραφικό ντεμπούτο στα 10 και το… τάνγκο!

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

14 Ιουλίου 2022 19:20

Η Μαργαρίτα Πανουσοπούλου ακολούθησε τα βήματα των διάσημων γονιών της Μπέττυς Λιβανού και Γιώργου Πανουσόπουλου και έχει διαγράψει τη δική της ξεχωριστή πορεία στον χώρο της υποκριτικής.

Η Μαργαρίτα Πανουσοπούλου ήθελε από μικρή να γίνει ηθοποιός, προφανώς επηρεασμένη από τον οικογενειακό της περίγυρο.

Μάλιστα, σε ηλικία δέκα ετών έκανε το καλλιτεχνικό της ντεμπούτο. Τότε ζήτησε από τον πατέρα της και σκηνοθέτη, Γιώργο Πανουσόπουλο ρόλο στην ταινία του «Ελεύθερη κατάδυση», στην οποία υποδύθηκε την κόρη της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη.

Γεννήθηκε στην Αίγινα το 1984. Σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν και στην Αγγλία όπου και εργάστηκε ως ηθοποιός.

Παράλληλα, ασχολείται με τον χορό και με τη διοργάνωση δρωμένων.

Το 2010 δημιούργησε τη θεατρική ομάδα Παιανίας – Γλυκών Νερών «Εν Λευκώ». Τα μέλη της δίνουν παραστάσεις, πολλές από τις οποίες για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η πρώτη της συνεργασία στην Ελλάδα ήταν με τον Βασίλη Βαφέα στις «Γυναικείες συνωμοσίες».

Αμέσως μετά συμμετείχε σε θεατρικό σχήμα απαρτιζόμενο από γυναίκες με τη Δήμητρα Αράπογλου στη σκηνοθεσία και τις Μπέττυ Λιβανού και Κατερίνα Λέχου στους δύο εκ των τριών ρόλους του έργου «Η Ζήλεια σε τρία Φαξ», της Εστέρ Βιλάρ, στο θέατρο Τόπος Αλλού.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ταινίες όπως και θεατρικές παραστάσεις, ενώ έχει δουλέψει και στην τηλεόραση. Συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά «Το νησί» του MEGA όπως και στο «Έρωτας μετά» Alpha.

Της αρέσει πολύ ο χορός. Είναι χαρακτηριστικό ότι ταξίδεψε στην Αργεντινή για να βρεθεί στις τανγκιερίες του Μπουένος Αίρες και να μάθει τα βήματα του τάνγκο, όπως οι ντόπιοι. Έχει δραστηριοποιηθεί και σ’ αυτόν τον τομέα επαγγελματικά.

Τέλος, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει παλαιότερα, είπε αναφερόμενη στους ηθοποιούς: «Τουλάχιστον οι καλλιτέχνες κάνουν αυτό που αγαπούν. Αν δεν έχουμε οι άνθρωποι μία ψυχική ικανοποίηση, σύντομα θα αποκτήσουμε ψυχολογικές ανισορροπίες.

Αν πάλι δεν είσαι καλλιτέχνης, μπορείς να έρθεις στο θέατρο να σε αποφορτίσουμε εμείς! Όπως και να έχει, οι άνθρωποι χρειάζεται να εκφράζονται και να αποσυμπιέζονται».