Ένα πάρτι με λαμπερούς καλεσμένους έγινε στο Island της Αθηναϊκής Ριβιέρας, για το λανσάρισμα του διεθνούς λευκώματος “Greek Islands”.
Την Τρίτη 31/5 έγινε η επίσημη παρουσίαση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής από τον υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη με ομιλία της Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κας Μελίνας Τραυλού, ενώ το ίδιο βράδυ εκλεκτοί καλεσμένοι έδωσαν το παρών στο πάρτι που έγινε στο Island της Αθηναϊκής Ριβιέρας.
To παρών έδωσαν η Μαριάννα Λάτση, η Τατιάνα Μπλάτνικ με τον σύζυγό της Νικόλαο Γλύξμπουργκ και η Νίνα Φλορ με τον Φίλιππο Γλύξμπουργκ.
Η Μαριάννα Λάτση επέλεξε να φορέσει ένα σύνολο σε έντονα χρώματα.
Η Νίνα Φλορ εμφανίστηκε φορώντας ένα εντυπωσιακό μίνι φόρεμα που το συνδύασε με φλατ πέδιλα και τσάντα σε μαύρη απόχρωση.
Η Τατιάνα Μπλάτνικ φόρεσε μια μάξι φλοράλ φούστα – παρεό σε έντονα χρώματα και λευκό πουκάμισο δεμένο στη μέση, μαζί της ήταν και η μητέρα της, Μαρί Μπλάνς Μπιερλάιν.
Η Τατιάνα Μπλάτνικ στην πρώτη τηλεοπτική της συνέντευξη: Η αυτοκτονία του πατέρα της και ο πρίγκιπας Νικόλαος
Η Τατιάνα Μπλάτνικ παραχώρησε την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη». Η σύζυγος του πρίγκιπα Νικόλαου μίλησε για το ψυχικό τραύμα που της άφησε η αυτοκτονία του πατέρα της, για την αγάπη της για την Ελλάδα αλλά και για την πλατφόρμα που δημιούργησε για να βοηθήσει τον κόσμο στην περίοδο της καραντίνας.
«Έχασα τον πατέρα μου όταν ήμουν 7 ετών, αυτοκτόνησε. Αυτό είναι ένα προσωπικό ταξίδι για και μία προσωπική δέσμευση. Αυτό είναι κάτι για το οποίο κανείς δεν μιλάει. Και όταν βγήκα να το πω και πολλοί άνθρωποι μου είπαν “Τατιάνα μην το κάνεις. Δεν χρειάζεται να μοιράζεσαι αυτά τα πράγματα, αυτό είναι για το σπίτι”. Αλλά η αλήθεια είναι πως 800 χιλιάδες άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει 1 άνθρωπος κάθε 30 δευτερόλεπτα. Δεν χρειάζεται να αποτελεί τόσο βάρος συνέχεια. Αλλά δεν ήτα τόσο η πράξη που με , ήταν η σιωπή γύρω από αυτή. Ευχαριστώ την οικογένειά μου που σχεδόν μου έδωσε την άδεια να πω Τατιάνα βγες εκεί έξω, μίλα στον κόσμο και βεβαιώσου ότι κανείς δεν υποφέρει. Αν μπορείς να βοηθήσει έναν άνθρωπο».
«Μέχρι τα 14 μου δεν γνώριζα πως ο πατέρας μου έχει αυτοκτονήσει, το έμαθα στα 17. Αλλά το να μιλήσω ανοιχτά το ένιωσα λίγο μετά τα 20. Πήγα στο Πανεπιστήμιο και έγραψε την πτυχιακή μου εργασία στην Κοινωνιολογιά με θέμα την αυτοχειρία. Ήμουν ανοιχτή σε αυτό το θέμα, αλλά νομίζω ότι υπάρχει ακόμη ντροπή για αυτό. Το ψυχικό τραύμα ήταν μεγαλύτερο όταν έμαθα την αλήθεια, ίσως οι δάσκαλοι μου να γνώριζαν την αλήθεια, εγώ όμως δεν τη γνώριζα. Μετά από οκτώ χρονιά που ζω εδώ, είναι η πρώτη φορά που πιστεύω πως η Ελλάδα είναι πραγματικά το σπίτι μου».
Η Τατιάνα Μπλάτνικ αναφέρθηκε στην ζωή της στην Ελλάδα, στο πλευρό του συζύγου της Νικόλαου Γλύξμπουργκ.
«Απολαμβάνω τα απλά πράγματα στη Ελλάδα, όπως το να πάω στο μανάβικο το οποίο αγαπώ γιατί μαγειρεύω. Μού πήρε πολύ καιρό να συνηθίσω να τρώω αργά βραδινό στην Ελλάδα, αλλά τώρα έχω προσαρμοστεί στα περισσότερα πράγματα. Μαγειρεύω, καθαρίζω, ξεφλουδίζω καρότα και πατάτες, βγάζω βόλτα το σκύλο, περπατάω στη φύση, μεριμνώ για τα υδραυλικά που δεν δουλεύουν…όπως όλοι! Εάν θεωρούσα ότι είμαι όμορφη, ευκατάστατη, πριγκίπισσα και ότι όλα είναι τέλεια, δεν θα καθόμουν εδώ να συζητάω για όλα αυτά τα θέματα».
«Θέλω να δείξω στον κόσμο ότι είναι μια χαρά το να μην είναι κάνεις τέλειος. Την πρώτη φορά που είδα την Ελλάδα, ήταν μέσα από τα ματιά του συζύγου μου.
Τη ζήλεψα την Ελλάδα, γιατί ο Νικόλαος ήταν πολύ ερωτευμένος μαζί της και ήταν σαν την «άλλη» γυναίκα μέσα στο σπίτι.Όταν μετακόμισα πλέον, αφέθηκα και δημιούργησα τη δική μου Ελλάδα».