Ο ίδιος εισέπραξε μόνο ένα… δολάριο για την ασφάλειά του, όμως, το 2018 -μόνο- το Facebook έδωσε 22 εκατομμύρια για την ασφάλειά του. Και βεβαίως, το καταλάβατε, εξάλλου απ’ τον τίτλο, μιλάμε για τον ιδρυτή του, Mark Juckerberg.
Αυτό τι σημαίνει, επί του πρακτέου; Ότι προχώρησε σε διπλασιασμό των εξόδων για την ασφάλειά του ο Κροίσος των social media. Προφανώς πολλοί τον απειλούν και είναι αποφασισμένος να προλάβει κάθε ενδεχόμενο.
Ενώ το 2017 δόθηκαν 9 εκατομμύρια δολάρια για την ασφάλειά του, το ποσό αυτό ξεπέρασε τα 20 εκατ. δολάρια το 2018. Στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθούν και άλλα περίπου 2,6 εκατ. δολάρια που δόθηκαν για την χρήση ιδιωτικών τζετ.
Το Facebook τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στο επίκεντρο δημόσιας κριτική για το ρόλο του στη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων, για διαδικτυακή πολιτική προπαγάνδα και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
ΤΙP
Από τα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα προκύπτει, επίσης, ότι η Chief Operating Officer Σέριλ Σάντμπεργκ εισέπραξε πέρσι 23,7 εκατ. δολάρια έναντι 25,2 εκατομμυρίων το 2017.
Μην ξεχνάμε και ότι τον Δεκέμβριο αποκαλύφθηκαν σενάρια που ήθελαν το Facebook να επιτρέπει σε το Facebook σε Netflix, Spotify, Amazon και την Royal Bank of Canada, μεταξύ άλλων, να διαβάζουν, να γράφουν ή ακόμα και να διαγράφουν γραπτά μηνύματα χρηστών. Nα βλέπουν όλους τους συμμετέχοντες σε ένα thread, προνόμια που υπερβαίνουν κατά πολύ τα απαιτούμενα για την ενσωμάτωση του Facebook στα συστήματά τους. Επίσης, η επέτρεψε στη μηχανή αναζήτησης της Microsoft, γνωστή ως Bing, να «βλέπει» τα όνοματα όλων των φίλων ενός χρήστη του Facebook, χωρίς τη συγκατάθεσή του.
Στην Amazon μάλιστα δόθηκε η δυνατότητα να αντλεί τα ονόματα χρηστών και τα στοιχεία επικοινωνίας τους μέσω των φίλων τους, ενώ η Yahoo μπορούσε ακόμα και να παρακολουθεί προβολές stream από post φίλων. Τέλος, από την περσινή χρονιά, η Sony, η Microsoft και η Αmazon μπορούσαν να μαθαίνουν τις διευθύνσεις email χρηστών, μέσω των λογαριασμών των φίλων τους…