Παρήγαγαν μέλι ίσα-ίσα για τις ανάγκες της οικογένειάς τους, για τα τρία παιδιά τους τη Χριστίνα, την Αντωνία και το μικρότερο Χαράλαμπο και για να φιλεύουν τους συγγενείς και τους αγαπημένους φίλους. Ο Μιχάλης και η Μαρία αποφάσισαν μετά από λίγα χρόνια, από ερασιτέχνες να γίνουν επαγγελματίες παραγωγοί μελιού για να μοιραστούν την υπέροχη γεύση και θρεπτική αξία του μελιού και με όλους τους συνανθρώπους τους.
Έτσι το 1983 οι πέντε κυψέλες είχαν γίνει 200 και μεταφέρθηκαν από τον κήπο του σπιτιού τους στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνιακής Μάνης και στα βουνά του Ταϋγετου.
Το 1984 έγιναν ενεργά μέλη στη Λαϊκή αγορά των Αθηνών. Η άριστη ποιότητα των προϊόντων τους, τους έκανε να αποκτούν συνέχεια καινούριους πελάτες με σταθερή αξία τους παλιούς. Όλους του γλύκαιναν και τους χάριζαν απλόχερα τα ευεργετικά οφέλη του μελιού και των υπολοίπων αγνών προϊόντων τους (γύρη, βασιλικός πολτός, και τα ευωδιαστά βότανα του βουνού).
Το 1994 ο υιός Χαράλαμπος Φωτόπουλος αναλαμβάνει την επιχείρηση, ενώ έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια μελισσοκομίας και έχει πάρει τις κατάλληλες γνώσεις για το επάγγελμα, οι οποίες μαζί με την τέχνη των γονιών του συνθέτουν το μυστικό της επιτυχίας. Οι γονείς συνεχίζουν μέχρι και σήμερα με πολλή όρεξη και μεράκι να παράγουν το μέλι και όλα τα παράγωγά του, μεγαλώνοντας την επιχείρηση και παίρνουν μέρος σε μεγάλες γιορτές μελιού. Είναι σήμερα εγγεγραμμένοι στο συνεταιρισμό μελισσοκόμων Καλαμάτας. Ασχολούνται με τη χονδρική και τη λιανική πώληση των προϊόντων τους.