Κουρής-Τοπαλίδου:Στα δικαστήρια για το διαζύγιο
Κόντρα στα δημοσιεύματα που ήθελαν να βάζουν στην σχέση τους νέα θεμέλια και να “παγώνουν” το διαζύγιο, εμείς μαθαίνουμε δυστυχώς ακριβώς το αντίθετο για τον ηθοποιό Νίκο Κουρή και την […]
Συντάκτης: Newsroom
6 Φεβρουαρίου 2023 15:30
Τα ταλέντα του όμως ξεπερνούν κατά πολύ το τραγούδι και τον χορό. Είναι άσος στο να βγάζει χρήματα και παρακάτω θα δείτε πώς κατάφερε να συγκεντρώσει μια περιουσία 520 εκατομμυρίων δολαρίων. Από περιοδείες με το συγκρότημα που έσπασαν ρεκόρ εισιτηρίων, μέχρι έξυπνες επιχειρηματικές συμφωνίες, ο Τζάγκερ έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι δεν είναι απλώς ένας ροκ σταρ, αλλά και ένας έξυπνος επιχειρηματίας που κατάφερε να μετατρέψει το πάθος του για τη μουσική σε μια κερδοφόρα αυτοκρατορία.
Η άνοδος του Τζάγκερ
Ο άντρας που για πολλούς έχει αναχθεί σε μύθο, γεννήθηκε στη μικρή πόλη Ντάρτφορντ, στο Κεντ της Αγγλίας το 1943. Ο Τζάγκερ, γιος ενός δασκάλου και μίας κομμώτριας, πέρασε τα πρώτα του χρόνια στους χαλαρούς ρυθμούς της πόλης καταγωγής του και κανείς δεν φανταζόταν ότι αυτό το αγόρι από τη μικρή επαρχιακή πόλη θα γινόταν ο βασιλιάς της ροκ. Μαθητής ακόμα στο σχολείο, ο Τζάγκερ γνώρισε τον μελλοντικό του συνοδοιπόρο και συνεργάτη, Κιθ Ρίτσαρντς και μαζί δημιούργησαν το πρώτο τους συγκρότημα, τους «Little Boy Blue and the Blue Boys», αλλά το πάθος του Τζάγκερ για τη μουσική δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισε τις σπουδές του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Λονδίνου εγκαταλείποντας τελικά τις σπουδές του, ώστε να ασχοληθεί πλήρως με τη μουσική.
Το 1962, ο Τζάγκερ και ο Ρίτσαρντς σχημάτισαν τους θρυλικούς Ρόλινγκ Στόουνς. Η ζωή του Τζάγκερ δεν περιστρεφόταν μόνο γύρω από τη μουσική. Είχε επίσης πολλές ερωτικές σχέσεις και απέκτησε και αρκετά παιδιά, συμπεριλαμβανομένης μιας κόρης με την πρώτη του σύζυγο Μπιάνκα Τζάγκερ και επτά άλλα παιδιά από διαφορετικές συντρόφους. Με αφετηρία τη μικρή επαρχιακή πόλη της Αγγλίας, ο Τζάγκερ είναι η ενσάρκωση του ροκ σταρ. Τα πρώτα του χρόνια ήταν μόνο η αρχή ενός επικού ταξιδιού που θα τον οδηγούσε να γίνει ένας από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς σε όλο τον κόσμο.
Η θεμελίωση μιας τεράστιας μουσικής αυτοκρατορίας
Ο Μικ Τζάγκερ ξεκίνησε το ξέφρενο ταξίδι της καριέρας του με το συγκρότημα Ρόλινγκ Στόουνς που ίδρυσε μαζί με τον Κιθ Ρίτσαρντς το 1962. Ο μοναδικός συνδυασμός της αμερικανικής R&B μουσικής, των δυνατών φωνητικών και της δυναμικής παρουσίας του Τζάγκερ στη σκηνή εκτόξευσε το συγκρότημα στην κορυφή, καθώς κυκλοφορούσαν πολλά επιτυχημένα άλμπουμ, κατακτώντας κορυφαία θέση στην ιστορία της ροκ και κερδίζοντας εκατομμύρια δολάρια.
Ο Τζάγκερ έκανε επίσης σόλο καριέρα, σε μία περίοδο που είχε μάλιστα έρθει σε σύγκρουση με το συγκρότημά του. Έκανε σόλο περιοδείες και συνεργάστηκε με άλλους καλλιτέχνες, κερδίζοντας την τιμητική του είσοδο στο «Rock and Roll Hall of Fame» καθώς και πολλά χρήματα.
Αργότερα επανενώθηκε με το συγκρότημά του και συνέχισαν την πορεία τους ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα μουσικά συγκροτήματα στον κόσμο, με πολλά τραγούδια και άλμπουμ που συγκέντρωσαν εντυπωσιακά νούμερα πωλήσεων. Με μια καριέρα έξι δεκαετιών, η επιρροή του Τζάγκερ στη μουσική και την ποπ κουλτούρα είναι τεράστια και θα τον θυμόμαστε για πάντα ως τον απόλυτο βασιλιά του ροκ εν ρολ!
«Η θητεία» του Τζάγκερ στις Ταινίες
Η υποκριτική καριέρα του Μικ Τζάγκερ απογειώθηκε τη δεκαετία του 60, όπου πρωταγωνίστησε στην κλασική ταινία «Performance» υποδυόμενος τον διαβόητο κακοποιό Νεντ Κέλι, αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Προχώρησε σε οντισιόν για τον ρόλο του Δρ. Φρανκ Φέρτερ στο «The Rocky Horror Show» και του πρόσφεραν επίσης το ρόλο του Φέιντ Ράουθα στο «Dune». Ο Τζάγκερ άφησε για ένα σύντομο διάστημα την υποκριτική όταν οι Ρόλινγκ Στόουνς ήταν στο απόγειο της καριέρας τους, αλλά επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη στα τέλη της δεκαετίας του 70 και στις αρχές της δεκαετίας του 80, πρωταγωνιστώντας σε ταινίες όπως το «Freejack» και το «The Man from Elysian Fields».
Επίσης εξάσκησε το ταλέντο του πίσω από τις κάμερες, ιδρύοντας δύο εταιρείες παραγωγής ταινιών, τις «Jagged Films» και «Lip Service» και παράγοντας ταινίες όπως το «Enigma», «The Women» και το «Get On Up». Ο Τζάγκερ ασχολήθηκε ακόμα και με την τηλεόραση, ως συμπαραγωγός και με φιλική συμμετοχή στους «Ιππότες της Ευημερίας». Υπήρξε επίσης συν-δημιουργός και εκτελεστικός παραγωγός του «Vinyl». Η υποκριτική καριέρα αυτού του σούπερ σταρ του απέφερε πολλά χρήματα και συνέβαλε στην ανάπτυξη της αυτοκρατορίας του, αξίας 520 εκατομμυρίων δολαρίων.
Οι επενδύσεις σε ακίνητα
Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του Μικ Τζάγκερ είναι εξίσου εντυπωσιακό με τη μουσική του καριέρα. Το ροκ είδωλο κατέχει πολλά ακίνητα διεθνώς, στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, με εκτιμώμενη αξία μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του περιλαμβάνει σπίτια στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, ενώ πρόσφατα πρόσθεσε στη συλλογή του ένα σπίτι 2 εκατομμυρίων δολαρίων στη Φλόριντα. Αυτές οι επενδύσεις σε ακίνητα του απέφεραν πολλά χρήματα και αύξησαν κατά πολύ την οικονομική του ευημερία.
Ο Τζάγκερ κατέχει επίσης ένα παραθεριστικό ακίνητο στο ιδιωτικό νησί Μιστίκ, το οποίο διατίθεται προς ενοικίαση σε τιμές που κυμαίνονται από 16.500 έως 30.500 δολάρια την εβδομάδα. Έχει επίσης ένα κάστρο στη νότια Γαλλία, που αγόρασε σε τιμή 3 εκατομμυρίων δολαρίων το 1982, και το οποίο αρχικά ανήκε στον Δούκα Ντεσουασέ, υπουργό Οικονομικών του Λουδοβίκου XVI.
Βραβεία και διαφημίσεις
Ο Μικ Τζάγκερ κέρδισε πολλά χρήματα από πολλές συμφωνίες και διαφημίσεις, αλλά το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που κέρδισε με αυτόν τον τρόπο έγινε μαζί με το συγκρότημα Ρόλινγκ Στόουνς. Το συγκρότημα είχε υπογράψει για πολλές διαφημιστικές καμπάνιες όπως αυτή στις αρχές της δεκαετίας του 1960 όπου διαφήμισε μια εταιρεία δημητριακών, με ένα τραγουδάκι που είναι χαρακτηριστικό δημιούργημά τους.
Το συγκρότημα φέρεται επίσης να έλαβε 1,5 εκατομμύρια δολάρια από τη Mercedes Benz για την άδεια να χρησιμοποιήσει το τραγούδι τους, το «Sympathy for the Devil» σε μια διαφήμιση του Super Bowl το 2013. Αν και αυτές οι διαφημίσεις αφορούν όλα τα μέλη του συγκροτήματος, ο Μικ Τζάγκερ ανέλαβε την διαχείριση των συμφωνιών του συγκροτήματος με τις διαφημιστικές εταιρίες κι έτσι αναμένεται να πάρει μεγάλο μερίδιο από όσα χρήματα έβγαλαν ή πρόκειται να βγάλουν από τις διαφημίσεις.
Πηγή: newmoney