Eίχα κέφια σήμερα – Κυριακή γαρ- και είπα να μαγειρέψω κάτι εξωτικό. Κάτι απίθανο, αλλιώτικο κι ωραίο. Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο με καλαμπόκι και καρύδα θα σου ανοίξει την όρεξη. Άλλωστε, δεν θες και πολύ χρόνο, δεν χρειάζονται και τα μύρια όσα υλικά, ενώ είναι και spicy – για ν’ ανοίξεις την όρεξη στους καλεσμένους σου. Αν έχεις βέβαια.
Υλικά
- 500 γρ. ρύζι Basmati
- 800 γρ. φιλετάκια κοτόπουλο από μπούτι
- 4 κ.σ. σησαμέλαιο
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 1 χοντρή φέτα φρέσκο τζνίτζερ
- 1 κρεμμύδι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 καλαμπόκι
- 1 καρύδα
- 1 συσκευασία ταϊλανδέζικη σάλτσα με καρύδα Uncle Ben’s
Για το σερβίρισμα
- ½ μάτσο κόλιανδρο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 3 λάιμ
Εκτέλεση
1) Ξεκινάμε με το ρύζι Basmati. Βράζουμε αρκετό νερό σε μία κατσαρόλα και αλατίζουμε. Προσθέτουμε το ρύζι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε και κρατάμε το ρύζι ζεστό.
2) Παράλληλα φτιάχνουμε το κοτόπουλο. Σ’ ένα γουοκ ζεσταίνουμε καλά 2 κ.σ. σησαμέλαιο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 8-10 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος, το αλατοπιπερώνουμε. Αφαιρούμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
3) Ζεσταίνουμε στο γουοκ άλλες 2 κ.σ. σησαμέλαιο και προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε χοντρά κομμάτια. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το τζίντζερ. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Σοτάρουμε άλλα 2 λεπτά και προσθέτουμε το καλαμπόκι σε κομμάτια, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.
4) Σπάμε την καρύδα και προσθέτουμε το νερό τους στο γουοκ. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο γουοκ.
5) Προσθέτουμε την ταϊλανδέζικη σάλτσα με καρύδα Uncle Ben’s στο γουοκ και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
6) Σερβίρουμε για κάθε μερίδα ένα μπολ ρύζι Basmati, κοτόπουλο με σάλτσα καρύδας, φρέσκο κόλιανδρο, φρέσκο κρεμμυδάκι και προαιρετικά μία φέτα λάιμ.
Ντονατέλλα Αδάμου