«Το MasterChef είναι μια εμπειρία και η αναγνωρισιμότητα υπάρχει, είτε είναι καλή είτε κακή. Τώρα βέβαια μετατράπηκε σε ριάλιτι. Εγώ ήμουν αντίθετος σε αυτό και έτσι αποχώρησα. Αυτά τα αποφασίζει το κανάλι, το πως θα γυριστεί μια εκπομπή».
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μίλησε πρώτη φορά για την αποχώρησή του από το Master Chef και ουσιαστικά «αδειάζει» την παραγωγή για τη… μετάλλαξή του.
«Έχω λάβει μέρος σε τρία MasterChef στο MEGA όπου δεν υπήρχε καθόλου το κομμάτι του ριάλιτι. Αν η εντολή είναι συγκεκριμένη, όλοι είναι συγκεκριμένοι και εγώ θεώρησα πως δεν μπορούσα να το εξυπηρετήσω αυτό» κατέληξε λέγοντας ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ο οποίος πριν λίγο καιρό είχε γίνει έξαλλος με αυτά που ακούστηκαν για τον ίδιο και το ριάλιτι.
«Στην τηλεόραση βγήκα σε μεγάλη ηλικία, στα 40 μου, ήμουν συνειδητοποιημένος. Η τηλεόραση με βοήθησε οικονομικά απίστευτα, το λέω και το παραδέχομαι, ήμουν φτωχαδάκι πριν κάνω τηλεόραση. Οκ, είχα ένα καλό μισθό και τώρα ζω άνετα. Η τηλεόραση μου έδωσε άλλο πράγμα, διαφήμιση, πολλές επιλογές, περισσότερα εστιατόρια, ελευθερία να κάνω ότι θέλω, ελευθερία να απορρίψω πράγματα, που παλιά δεν μπορούσα να το κάνω. Με βοήθησε πάρα πολύ η τηλεόραση.
Τα πράγματα ήταν πιο ρομαντικά όταν εμείς ξεκινήσαμε το MasterChef. Ήταν βέβαια και το κανάλι, το Mega, ένα μεγάλο κανάλι που δεν υπήρχε ριάλιτι. Οι άνθρωποι που κινούσαν τα νήματα πίσω από τις κάμερες ήταν πάρα πολύ αντικειμενικοί, θέλανε να βγει μια πολύ όμορφη εκπομπή. Για μένα ήταν το ρομαντικό MasterChef. Το τωρινό έχει μεταλλαχτεί.
Ήμασταν η δεύτερη χώρα στον κόσμο που κάναμε MasterChef. Πρώτη ήταν η Αυστραλία και εμείς ήμασταν η δεύτερη και μετά η Γαλλία. Μετά την Αυστραλία το πήραμε εμείς, το κάναμε επιτυχία και μετά ερχόντουσαν χώρες από όλο τον κόσμο να δουν το δικό μας. Στεναχωριέμαι γιατί ήταν ένα άλλο πράγμα εκείνο το MasterChef.
Όλα αυτά που γίνονται τώρα, τότε δεν γινόντουσαν. Δεν καλλιεργούσε καβγάδες τότε η παραγωγή. Και να γινόντουσαν, σβήνονταν αμέσως. Πρέπει να καλλιεργήσεις κάτι, να το συντηρήσεις για να εκτιναχθεί. Τηλεόραση κάνουμε! Το ζυμάρι για να φουσκώσει θέλει και μαγιά, άρα επιλέγεις τη μαγιά, δηλαδή τους παίκτες, τους βάζεις στο… ζυμάρι και το αφήνεις να φουσκώσει», είπε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.