Κουρής-Τοπαλίδου:Στα δικαστήρια για το διαζύγιο
Κόντρα στα δημοσιεύματα που ήθελαν να βάζουν στην σχέση τους νέα θεμέλια και να “παγώνουν” το διαζύγιο, εμείς μαθαίνουμε δυστυχώς ακριβώς το αντίθετο για τον ηθοποιό Νίκο Κουρή και την […]
18 Ιανουαρίου 2022 18:15
Ο μεγάλος σύμμαχος του μεταβολισμού που αυξάνει τις καύσεις των θερμίδων.
Πέρα από τις ισχυρές διεγερτικές ιδιότητες που το φέρνουν πρώτο στις προτιμήσεις του κόσμου, είναι ο μεγάλος σύμμαχος. Η κατανάλωση καφέ συνοδεύεται από επιπρόσθετα οφέλη για την υγεία και σύμφωνα με κάποιες θεωρίες και την απώλεια κιλών, εφόσον όμως γίνεται με τον σωστό τρόπο.
Όπως εξηγούν οι διατροφολόγοι ο καφές είναι πλούσιος στα θρεπτικά συστατικά νιασίνη, κάλιο, μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά. Που συμβάλλουν στην καλή υγεία του πεπτικού, των μυών και της καρδιάς και κυρίως καφεΐνη, η οποία ενισχύει τον μεταβολισμό και τα επίπεδα ενέργειας.
1. χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες· η πρόσληψη λιγότερων θερμίδων από αυτές που καταναλώνει ο οργανισμός καθημερινά είναι η εγγυημένη μέθοδος για την απώλεια βάρους. Μια κούπα 250 ml καφέ που περιέχει μόλις πέντε θερμίδες μπορεί να μας βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου. Αρκεί να μην αυξήσουμε το θερμιδικό της περιεχόμενο με ζάχαρη, λιπαρά όπως το γάλα διαφόρων ειδών ή η και τον συνδυασμό τους (π.χ. σαντιγί).
2. ενίσχυση του μεταβολισμού· η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει τον βασικό μεταβολικό ρυθμό. Των αριθμό θερμίδων δηλαδή που «καίει» ο οργανισμός ακόμα και σε κατάσταση ηρεμίας. Σύμφωνα με έρευνα του 20218, η κατανάλωση καφέ πέτυχε αύξηση των μεταβολιτών στους συμμετέχοντες. Των προϊόντων δηλαδή του μεταβολισμού που μετέχουν στην ανάπτυξη και άλλες λειτουργίες του οργανισμού. Επίσης υπάρχουν ερευνητικά δεδομένα σύμφωνα με τα οποία η πρόσληψη 100mg καφεΐνης μπορεί να αυξήσει το βασικό μεταβολισμό κατά 3%.
3. μείωση του αισθήματος πείνας· η καφεΐνη φαίνεται να επηρεάζει το αίσθημα πείνας σε ορμονικό επίπεδο και, όπως έδειξε μικρή μελέτη του 2014. Τέσσερις μόλις εβδομάδες κατανάλωσης καφέ αύξησαν το αίσθημα κορεσμού. Και μείωσαν την πρόσληψη τροφής χάρη στη μείωση των επιπέδων της ορεξιογόνου ορμόνης γκρελίνης. Επιπλέον η καφεΐνη φαίνεται να διεγείρει τα πεπτίδια ΥΥ (PYY), μιας ορμόνης που παράγεται στο λεπτό έντερο, με ανεροξιογόνο δράση που οδηγεί σε μικρότερη πρόσληψη τροφής.