Ονειροδείκτης | Κέντρο Eιδικών Θεραπειών

4 Οκτωβρίου 2024 13:32

Ο “Ονειροδείκτης” είναι ένα κέντρο ειδικών θεραπειών και αποτελεί έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο για τη θεραπεία παιδιών και εφήβων. Στεκόμαστε στο πλευρό σας με στόχο τη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών που δυσκολεύουν την αναπτυξιακή εξέλιξη παιδιών και εφήβων. Η συνεργασία της διεπιστημονικής ομάδας που αποτελείται από Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Ψυχολόγους και Παιδοψυχιάτρους, μαζί με τις σύγχρονες και συνεχώς εξελισσόμενες επιστημονικές τεχνικές και μεθόδους, τόσο για την διάγνωση – αξιολόγηση όσο και για την αντιμετώπιση των διαταραχών – δυσκολιών, φέρνουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, την αποκατάσταση.

Πώς μπορούμε να “χτίσουμε” μία υγιή σχέση ανάμεσα στις τροφές και στο παιδί μας, έτσι ώστε οι ώρες του φαγητού να είναι ευχάριστες και όχι βασανιστικές;  

“Αφήστε το παιδί να φάει ό,τι θέλει και όσο θέλει και μην ξεχνάτε: μόνο όταν εμείς γίνουμε παράδειγμα σωστής διατροφής θα ακολουθήσει τους δικούς μας κανόνες…”.

Food play είναι το να προσεγγίσεις ένα άτομο σε διατροφικό επίπεδο και να το βοηθήσεις να βελτιώσει τη διατροφή του, είτε για να προλάβει κάποιες ασθένειες, είτε για να τις θεραπεύσει.

Χωρίς πίεση αλλά μέσω παιχνιδιού από εργοθεραπευτή & λογοθεραπευτή!

Παπαπαναγιώτου Αναστασία
Λογοθεραπεύτρια – Επιστημονική Υπεύθυνη