Ο Ορφέας Παπαδόπουλος συνδυάζει την υποκριτική τέχνη με αυτή του τατουάζ.
Ο ηθοποιός Ορφέας Παπαδόπουλος κάνει πρόβες στο θέατρο Πόλη, όπου θ’ ανέβει η παράσταση «Βόυτσεκ», ενώ παράλληλα ασχολείται -εδώ και χρόνια- με το τατουάζ καθώς είναι tattoo artist
«Η ενασχόληση με το τατουάζ ήρθε για μένα σαν φυσική συνέχεια της ζωγραφικής, με την οποία ασχολούμαι από παιδί. Ένιωσα από την πρώτη στιγμή ότι βρέθηκα σε οικείο περιβάλλον. Ήμουν περίπου 17 χρονών όταν πήγα για πρώτη φορά σε έναν tattoo artist ζητώντας του να μου μάθει να ‘βαράω’, μην έχοντας ιδέα τότε ότι πέρα από την καλλιτεχνική κλίση που χρειάζεται έτσι κι αλλιώς να έχεις, υπάρχει και μια ολόκληρη τεχνογνωσία που απαιτείται για να γίνεις tattoo artist. Όπως ήταν αναμενόμενο, έφαγα… πόρτα», είπε ο Παπαδόπουλος στην εφημερίδα «Espresso».
Πάντως, ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης με τον οποίο ήρθε σε επαφή τού έδωσε σχεδιαστικά tips, τα οποία άρχισε να τα δουλεύει στο χαρτί.
«Δεν σταμάτησα ποτέ να ζωγραφίζω, ανεξάρτητα με το ότι ήθελα κάποια στιγμή ν’ ασχοληθώ και με το τατουάζ. Επειδή ο χρόνος περνάει και είναι πολύ σημαντικό να υλοποιούμε τους στόχους και τα όνειρά μας, αποφάσισα λοιπόν να πειραματιστώ εκ νέου. Ετσι, μέσα από την επαφή μου με μια οικογενειακή φίλη, η οποία είναι tattoo artist, έμαθα αρκετά πράγματα. Της χρωστάω πολλά», πρόσθεσε ο ηθοποιός.
Και συμπλήρωσε: «Ήρθα σε επαφή με το Open Mind Tattoo Club, στην Καλλιθέα, θέλοντας όμως να δραστηριοποιηθώ αρχικά στο στούντιο της Σαντορίνης. Άλλωστε, τι καλύτερο από το να βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο μέρος και να εξασκείς μια τέχνη που αγαπάς τόσο πολύ, το τατουάζ; Το έκανα, βέβαια, παράλληλα με την καλοκαιρινή περιοδεία μου στο θέατρο με την παράσταση ‘Κατά φαντασίαν ασθενής’. Πήγα στο νησί από το Πάσχα και έμεινα μέχρι το τέλος της σεζόν.
Εκεί έμαθα πολλά από τους καλλιτέχνες του στούντιο και απέκτησα εμπειρία κάνοντας τατουάζ σε ανθρώπους που έρχονταν στη Σαντορίνη απ’ όλον τον κόσμο». Το κάνουν για να έχουν ενθύμιο από τα μέρη που επισκέπτονται, σαν σουβενίρ. Οπότε αν ήδη έχεις την τρέλα του tattoo, είναι από τα πρώτα πράγματα που θες να κάνεις. Για να καταλάβεις, έκλειναν ραντεβού για τατουάζ πολύ καιρό πριν φτάσουν στο νησί».
Και ο Παπαδόπουλος κατέληξε, επισημαίνοντας: «Η ενασχόλησή μου με το tattoo στη Σαντορίνη ήταν τεράστια εμπειρία για μένα. Το δέρμα είναι ο καλύτερος καμβάς που υπάρχει αλλά μιλάμε και για μεγάλη ευθύνη, γιατί το λάθος στον καμβά ή το χαρτί διορθώνεται. Στο δέρμα, όμως, αυτό είναι μια πιο δύσκολη διαδικασία. Κι επειδή στο τατουάζ δουλεύεις με το χέρι, η εμπειρία είναι αυτή που θα σε μάθει να διορθώσεις τα λάθη σου και να φτάσεις κοντά στην τελειότητα».