Σπαγγέτι με βασιλικό και πομοντόρο! Κάν’το όπως η Δωροθέα Μερκούρη, που δεν χορταίνει να ποζάρει τρώγοντας μακαρονάδες ως σύγχρονη κόπια, με την καλή έννοια στην προκειμένη, της Sophia Loren.
Η Δωροθέα, που πολύ στεναχωρηθήκαμε φέτος που δεν είδαμε στο σόου του Βασίλη Ζούλια, επιμένει ιταλικά. Παρόλα αυτά, πρόκειται για πολύ λεπτή γυναίκα, με στήθος. Εκεί μόνο στην ουσία θα εντοπίσεις καμπύλες στο λεπτεπίλεπτο κορμί της.
Η ίδια δίνει τρομερές συνταγές στις φίλες της για ζυμαρικά και μία από αυτές μοιράζεται μαζί μας η Τζένη Μπαλατσινού.
Υλικά
Μακαρόνια ριγκατόνι 4 μεγάλες κόκκινες ντομάτες. 1 φλιτζάνι του τσαγιού παρμεζάνα κομμένη σε φλούδες λεπτές 1 φλιτζάνι του (ελληνικού) καφέ κάπαρη. 50 gr ελιές καλαμών (αφαιρώ το κουκούτσι και τις κόβω σε 4 κομμάτια). 1 φλιτζανάκι του καφέ μπαλσάμικο. Κόβετε 15 ολόκληρα φυλλαράκια βασιλικό.
Εκτέλεση
Βάζετε σε νερό που βράζει 4 μεγάλες κόκκινες ντομάτες για 2 λεπτά. Τις βγάζετε από το νερό, τις ξεφλουδίζετε και αφαιρείτε τα σπόρια. Σε ένα μπολ έχετε βάλει μισή κούπα τσαγιού παρμεζάνα, έχετε κόψει 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο, που τις αφήνετε μέσα για 15min. Μετά τις αφαιρείτε. Στο μεταξύ, έχετε βράσει τα ριγκατόνι και τα ρίχνετε στο μπολ. Στη συνέχεια, στα ζεστά μακαρόνια ρίχνετε την παρμεζάνα, την ντομάτα, την κάπαρη, την ελιά και ανακατεύετε προσθέτοντας το μπαλσάμικο. Ανάλογα με την προτίμησή σας μπορείτε να προσθέσετε λίγο λάδι ακόμα. Τέλος, βάζετε από πάνω το βασιλικό. Καλή σας όρεξη.
NTON.A.