Πάβλολα. Απ’ τα πλέον αγαπημένα γλυκά, πόσες όμως, πα πόσες θερμίδες. Δεν θέλεις να ξέρεις – ούτε κι εμείς όταν την απολαμβάνουμε. Τώρα, όμως, θα το κάνουμε χωρίς ενοχές. Βλέπεις, ο Άκης Πετρετζίκης μάς προτείνει την πιο λαχταριστή πάβλοβα με στέβια. Και ξέρει τα μυστικά για να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Για κοπιάρετε…
Συστατικά
8 ασπράδια από μέτρια αυγά
¼ κ.γ χυμό λεμονιού
50 γρ. γλυκαντικό με στέβια, σε σκόνη (1:1)
500 γρ. γιαούρτι 2%
100 γρ. τυρί κρέμα light
Για το σερβίρισμα
2 πορτοκάλια σε φιλέτα
2 κόκκινα γκρέιπφρουτ σε φιλέτα
2 μανταρίνια
50 γρ. blueberries
φουντίτσες δυόσμου
κακάο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100οC στον αέρα.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με τον χυμό λεμονιού στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσουν να αφρατεύουν.
Ρίχνουμε σε δόσεις το γλυκαντικό και χτυπάμε για 10-15 λεπτά μέχρι να έχουμε μία αφράτη και γυαλιστερή μαρέγκα.
Καλύπτουμε με λαδόκολλα 2 ίσια ταψιά.
Παίρνουμε ελάχιστη μαρέγκα από τον κάδο και ρίχνουμε πάνω στις 4 γωνίες κάθε ταψιού.
Σχεδιάζουμε έναν κύκλο 20 εκ. σε κάθε λαδόκολλα με έναν μαρκαδόρο, αναποδογυρίζουμε τη λαδόκολλα και την κολλάμε στο ταψί.
Μοιράζουμε τη μαρέγκα και σχηματίζουμε 2 κύκλους 20 εκ., σύμφωνα με τον οδηγό που σχεδιάσαμε.
Ψήνουμε για 2-21/2 ώρες μέχρι να σφίξουν οι μαρέγκες.
Αφήνουμε για 2 ώρες να κρυώσουν εντελώς.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το τυρί κρέμα.
Βάζουμε με προσοχή την πρώτη μαρέγκα πάνω από μια πιατέλα.
Καλύπτουμε με το μισό μείγμα γιαουρτιού και καπακώνουμε με τη δεύτερη μαρέγκα.
Απλώνουμε πάνω από τη μαρέγκα το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού.
Διακοσμούμε με τα φρούτα, τις φουντίτσες δυόσμου και πασπαλίζουμε με κακάο.