Γλύτωσε από θαύμα ο Μιχάλης Μητρούσης
Εντός της ημέρας θα χειρουργηθεί ο Μιχάλης Μητρούσης που τραυματίστηκε χθες Κυριακή, σε τροχαίο στη Συγγρού. Ο ηθοποιός έχει υποστεί κάταγμα έξω σφυρού. Πρόκειται για ένα ήπιο κάταγμα, ωστόσο, όπως […]
Συντάκτης: Newsroom
29 Σεπτεμβρίου 2022 14:48
Ο μεγαλύτερος γιος που έχουν αποκτήσει ο Πέτρος Λαγούτης και η Μυρτώ Αλικάκη ακολουθεί τα βήματα των γονιών του, αλλά τον έδιωξαν από το Θέατρο Τέχνης λόγω μικρού ρόλου που έπαιξε στο «Έτερος Εγώ».
«Ο Δημήτρης, ο μεγάλος μου γιος τελείωσε το πρώτο έτος του Θεάτρου Τέχνης. Όμως, επειδή έκανε έναν μικρό ρολάκι στο “Έτερος Εγώ”, στο καινούριο που θα βγει, το Θέατρο Τέχνης δεν επιτρέπει αυτά… το ξέρανε, το ξέραμε, μας το είχαν πει, τον έδιωξαν. Οπότε, τώρα περιμένουμε να δούμε εάν θα περάσει στο Εθνικό ή εάν θα ξαναπάει στο πρώτο έτος του Θεάτρου Τέχνης, διότι τον δέχεται, αλλά από την αρχή. Θα δούμε…», είπε ο ηθοποιός στην εκπομπή The 2Night Show του ANT1.
Ο Πέτρος Λαγούτης εξήγησε ότι αυτό δεν ισχύει μόνο στο Θέατρο Τέχνης, αλλά και στο Εθνικό και άλλες σχολές: «Το θεωρώ λάθος το 2022 να προτιμάς τα παιδιά να δουλεύουν στα μπαρ και να έρχονται στη σχολή άυπνα, από το να κάνουν κάτι που είναι μέρος της δουλειάς τους», τόνισε και σημείωσε ότι πρόβλημα δεν έχουν οι σχολές μόνο με την τηλεόραση. «Δεν σε αφήνουν ούτε στο θέατρο να πας να παίξεις όσο φοιτάς στη σχολή», πρόσθεσε.
«Το να πρωταγωνιστούν κάπου, άρα να μην μπορούν να πηγαίνουν στη σχολή, το καταλαβαίνω. Εκεί θα μείνεις από απουσίες. Όταν κάνεις κάτι το οποίο δεν θα σε εμποδίσει στην παρακολούθηση των μαθημάτων σου, πια, το 2022, δεν το καταλαβαίνω», συμπλήρωσε.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ο Πέτρος Λαγούτης, ο οποίος γεννήθηκε το 1975, σπούδασε ναυτιλιακά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς αλλά δεν πήρε το πτυχίο. Αντίθετα, είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν.
Αποφάσισε να ακολουθήσει την υποκριτική, ενώ ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο.
Αναφερόμενος στα παιδικά χρόνια του και τις σπουδές του, έχει πει παλαιότερα (στο «Bovary»): «Έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια. Λάτρευα το παιχνίδι. Και μου προσφέρθηκε απλόχερα, μέσα κι έξω από το σπίτι. Μεγάλωσα στο Νέο Ψυχικό. Όλη μέρα στους δρόμους, στις πλατείες, μπάλα, ποδήλατο, κρυφτό, κυνηγητό.
Ένα μεσοαστικό σπίτι ήταν το σπίτι μας. Ο πατέρας μου, δημόσιος υπάλληλος, πήρε σύνταξη ως γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών. Η μητέρα μου, καθηγήτρια Αγγλικών.
Το ενδιαφέρον μου για το θέατρο δεν ξέρω πώς ξεκίνησε. Στο σπίτι δεν είχαμε καθόλου καλλιτεχνικές βάσεις. Τελειώνοντας το σχολείο πήγα στο Πανεπιστήμιο. Η μόνη σχολή που με ενδιέφερε ήταν η Ψυχολογία στο Πάντειο. Δεν μπήκα για είκοσι μόρια κι ενώ έμπαινα στο Ρέθυμνο, όπου πήγε ο κολλητός μου, δεν την είχα δηλώσει.
Έπαιζα μπάλα στην Αθήνα και δεν ήθελα να φύγω. Πέρασα στα ναυτιλιακά, που δεν με ενδιέφεραν καθόλου. Παρακολούθησα τη σχολή -πέρασα τα 47 από τα 56 μαθήματα. Πτυχίο δεν πήρα, παρ’ ότι όταν πήγα στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης είπα στους δικούς μου ότι θα τελειώσω το Πανεπιστήμιο -ήμουν στο τέταρτο έτος».
To ζευγάρι που τέλεσε τον γάμο του το 2002 δεν είναι πλέον μαζί καθώς χώρισαν οκτώ χρόνια αργότερα.
«Με τη Μυρτώ γνωριστήκαμε το 2000 και ζήσαμε έναν μεγάλο έρωτα. Ήταν σχεδόν η μόνη ηθοποιός που μου άρεσε. Η σχέση μας ήταν ένα τσουνάμι που τα άλλαξε όλα. Μαζί πήραμε την απόφαση να ψιλοαφήσουμε το θέατρο και να ανοίξουμε ένα μαγαζί, μεταξύ Εξαρχείων και Κολωνακίου. Το κρατήσαμε πέντε χρόνια. Τότε γεννήθηκαν τα αγόρια μας», είπε παλαιότερα.
Για τα παιδιά του έχει δηλώσει: «Σε κάθε ηλικία με τα παιδιά ανακαλύπτεις και την ομορφιά της ηλικίας. Οι γιοι μου είναι 15 και 18 και τώρα κάνουμε παρέα … Τώρα περνάμε πίστα. Πάντα η πλευρά των γονιών χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια για να συνειδητοποιήσει την καινούργια πίστα. Δεν μ’ αρέσουν οι γονείς που μένουν σε μια ηλικία και δεν ακολουθούν. Πάντα θα θέλουμε να τα προστατεύσουμε και να τους προσφέρουμε αλλά καλό είναι να συνειδητοποιούμε ότι κι αυτά ωριμάζουν.
Η σχέση με το παιδί φτιάχνεται, αρκεί να είσαι εκεί».
«Το κακό με τον τζόγο είναι ότι πρόκειται για προοδευτική αρρώστια, όπως όλοι οι εθισμοί. Από έφηβος μου άρεσε να παίζω χαρτιά με τους φίλους μου, να παίζω στοίχημα -έτσι ξεκίνησα.
Μου δημιουργούσε αυτό που λέμε εμείς οι τζογαδόροι ‘φουρφούρι’. Mια αντάρα, κάτι σαν ίλιγγο…
Όταν ξεπερνάς τα όρια, στους άλλους εθισμούς φαίνεται, στον τζόγο δεν φαίνεται. Αργεί να φανεί. Στον τζογαδόρο φαίνεται όταν πια είναι στα όρια της καταστροφής. Ο τζογαδόρος σιγά σιγά χάνει τα πάντα. Τα πάντα. Χάνει τη δουλειά του…», τόνισε ο ηθοποιός.
Και συμπλήρωσε: «Με αυτή την έννοια, όχι, δεν έμεινα ποτέ χωρίς δουλειά αλλά άρχισα να κάνω εκπτώσεις στη δουλειά μου. Άρα άρχισα να γίνομαι κάποιος άλλος. Είχα ανάγκη από χρήματα ‘τώρα και γρήγορα’. Έφευγαν τα κριτήρια και άρχισα να κάνω στην τηλεόραση πράγματα που μπορεί να μην τα έκανα ποτέ»!