Αυτά είναι πιάτα για Όσκαρ. Και δεν είναι λίγα: 30 πιάτα δημιουργίας του καταξιωμένου Αυστροαμερικανού σεφ Wofgang Puck θ’ απολαύσουν οι προσκεκλημένοι στη φετινή απονομή των “χρυσών αγαλματιδίων”.
Ποια είναι αυτά, τα μάθαμε και σας τα αποκαλύπτουμε.
Τα basics
Σοκολατένια αγαλματίδια καλυμμένα με χρυσό 24 καρατίων, καπνιστό σολομός με χαβιάρι, πάστα με τυρί και τρούφες. Ποια είναι τα παραπάνω; Τα κλισέ οσκαρικά πιάτα. Κάθε χρόνο τα γεύεται η ελίτ του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Οι φετινές σπεσιαλιτέ
Οι σπεσιαλιτέ, όμως, φέτος πλεονάζουν. Οι καλεσμένοι, μεταξύ άλλων, θα γευτούν τηγανητά ορτύκια με πιπεριά όπως τα φτιάχνουν στο Νάσβιλ: πρόκειται για ένα πιάτο εμπνευσμένο από μια παραδοσιακή συνταγή του νότου των Ηνωμένων Πολιτειών. Επίσης θα σερβιριστούν ανιολότι, ραβιόλια όπως τα παρασκευάζουν στο Πιεμόντε της Ιταλίας με αρακά και μαύρη τρούφα.
“Ο κόσμος λατρεύει το άρωμα της τρούφας, ετοιμάζουμε χιλιάδες πιάτα που κάνουν όλη την τραπεζαρία να μοσχοβολά”, δηλώνει ο σεφ που εμφανίζεται συχνά πυκνά στα τηλεοπτικά πλατό και προσθέτει: “Ο κινηματογράφος είναι παγκόσμιος. Έχει ταινίες αγγλικές, γαλλικές, ιταλικές, μεξικανικές. Η κουζίνα μας αποτυπώνει κάπως αυτή την εικόνα, με επιρροές ασιατικές, ιταλικές και γαλλικές”.
TIP
Το μενού που ετοιμάζει ο Puck περιλαμβάνει 16.000 ατομικές μερίδες, με εκδοχές vegan και χωρίς γλουτένη. Για να τις παρουσιάσει στον δίσκο, έχει κινητοποιήσει σχεδόν 200 μάγειρες και νεαρούς σεφ, όπως και 850 σερβιτόρους τους οποίους επιβλέπουν δέκα μετρ, υπεύθυνοι εστιατορίου.
Ντονατέλλα Αδάμου