Προθεσμία για να απολογηθεί στις 16 Νοεμβρίου έλαβε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία είχε κληθεί σήμερα σε απολογία για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου εμφανίστηκε ενώπιον της 35ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών λίγο μετά τις 9 το πρωί.
Η 34χρονη που αρνείται όσα τις αποδίδονται, ζήτησε από τη δικαστική λειτουργό πολυήμερη προθεσμία ώστε ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας να μελετήσει όλα τα στοιχεία του φακέλου και να προετοιμάσει με την εντολέα του την απολογία που θα επιχειρήσει να αντικρούσει τις κατηγορίες.
Από τον περασμένο Απρίλιο είναι προσωρινά κρατούμενη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.
Η μητέρα των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, κλήθηκε σήμερα να απολογηθεί για τη δολοφονία της Μαλένας, 3,5 ετών, στις 13 Απριλίου 2019, ενώ είχε κάνει επιτυχή θεραπεία για «λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου» αλλά και για τη δολοφονία της μόλις έξι μηνών Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021.
Ενώ αναμένεται από μέρα σε μέρα ο προσδιορισμός της δίκης της Πισπιρίγκου για την κατηγορία ότι με δική της εγκληματική ενέργεια έκοψε το νήμα της ζωής της Τζωρτζίνας, η 34χρονη έχει ακόμη μία δικογραφία σε βάρος της, τα δεδομένα της οποίας δέχονται πως τα δύο κοριτσάκια χάθηκαν από τα χέρια της.
Μια πληθώρα στοιχείων που έχουν συλλέξει οι Αρχές τη φέρνει ως τη μοναδική υπαίτια για τις δολοφονίες των δύο κοριτσιών. Η μητέρα, σύμφωνα με όσα της αποδίδονται, φαίνεται να λειτουργούσε με συγκεκριμένο τρόπο που ως σκοπό είχε να τερματιστεί η ζωή των παιδιών .
Στη δικογραφία για την ανθρωποκτονία κατά συρροή που καλείται να αντικρούσει η Πισπιρίγκου, η Μαλένα φαίνεται να περιγράφεται ως «ένα παιδί κοινωνικό και πρόσχαρο» που «έφυγε εντελώς ξαφνικά» ενώ είχε ξεπεράσει το πρόβλημα της λευχαιμίας και είχε ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία χωρίς να εντοπιστεί άλλο ζήτημα υγείας.
Όσον αφορά το μικρότερο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη, την Ίριδα που πέθανε στο δωμάτιο που κοιμόταν μαζί με την Τζωρτζίνα, η εκτίμηση των δικαστικών Αρχών περί εγκληματικής ενέργειας της μητέρας βασίζονται κυρίως στα σημάδια αίματος στο στόμα της. Και σε αυτήν την, κατά τις Αρχές, δολοφονία, η μητέρα φαίνεται να καθυστέρησε να ειδοποιήσει τις ιατρικές υπηρεσίες, γεγονός που προκύπτει από την νεκρική ακαμψία, η οποία είχε επέλθει όταν πήγαν στο σπίτι της οικογένειας.