Κώστας Χαρδαβέλλας: Ο Ρεπόρτερ έφυγε
Όταν η τηλεόραση είχε ακόμη έντονες δόσεις ρομαντισμού, την δεκαετία του ’80, θυμάμαι ως παιδί να βλέπω έναν κύριο στην οθόνη που αν και ένιωθα πως με κάποιο τρόπο κοιτούσε […]
Συντάκτης: Συντακτική ομάδα
25 Μαΐου 2023 09:00
Ο Χαράλαμπος Κοτσώνης κατέθεσε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως όλο το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου είχε προβληματιστεί με τις αντιδράσεις των γονιών της Τζωρτζίνας, ειδικά της μητέρας Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία ήδη είχε χάσει δύο παιδιά και το τρίτο της, η Τζωρτζίνα, κινδύνευε σοβαρά: «Έδειχνε να μην κατανοεί την τραγωδία που υφίστατο η οικογένειά της», τόνισε ο μάρτυρας.
Ο Κοτσώνης κατέθεσε πως ήταν τόσο έντονη αυτή η συμπεριφορά που όλοι τους προβληματίστηκαν και για αυτό στήριξαν τον επικεφαλής της εντατικής του Ρίου, Ηλιάδη, να ερευνήσουν μήπως συνέβαινε κάτι σοβαρό με την οικογένεια Δασκαλάκη.
«Δουλεύω δεκαέξι χρόνια σε αυτή τη μονάδα και είναι η πρώτη φορά που το σύνολο του προσωπικού που ήρθε σε επαφή με τη μητέρα έλεγε πως ‘εδώ υπάρχει πρόβλημα με αυτήν τη συμπεριφορά’, σημείωσε ο εντατικολόγος.
Ο μάρτυρας είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου «έδειχνε σαν να μην κατανοεί αυτήν την τραγωδία που υφίστατο η οικογένεια της» και ότι ήταν «διαδικαστική με το παιδί της» την ίδια στιγμή που ασχολείτο με τα κοινωνικά δίκτυα «ανεβάζοντας» φωτογραφίες: «Μας προβλημάτισε η συμπεριφορά των γονιών και κυρίως της μητέρας, είχε απρόσφορο συναίσθημα.
Τι εννοώ; Αυτή η οικογένεια είχε περάσει μία τραγωδία. Δύο παιδιά της είχαν πεθάνει και είχε και ένα παιδί με ανακοπή που θα ήθελε πολλή υποστήριξη από εκείνη.
Δεν μπορεί να έχεις ζήσει τέτοια προβλήματα στην οικογένειά σου και να τροφοδοτείς τα social media με φωτογραφίες από παραλίες και συναυλίες… Το θεωρώ αδιανόητο…«, τόνισε ο Κοτσώνης.
Σύμφωνα με τον μάρτυρα, όταν η Τζωρτζίνα εισήχθη στην Εντατική και ερχόμενοι όλοι αντιμέτωποι με τους γονείς της, «που έδειχναν να μη θρηνούν και να μην αντιδρούν» στην οδυνηρή κατάσταση, «κρίναμε ότι θα έπρεπε να διερευνηθεί και το θέμα της εμπλοκής σε αυτούς τους θανάτους της οικογένειας.
Οφείλαμε να ενημερώσουμε για αυτά τα παιδιά και ας αποδεικνυόταν μετά ότι κάποιο έπεσε από την κούνια. Είναι το ίδιο σαν σου έρθει ένα παιδί με σπασμένο πλευρά. Οφείλεις να ενημερώσεις».
Και αυτός ο μάρτυρας κατέστησε σαφές στο δικαστήριο ότι τα επεισόδια που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα εκδηλώνονταν σε χρόνο κατά τον οποίο βρισκόταν στην Παιδιατρική Κλινική και όχι στην ΜΕΘ.
Όπως κατέθεσε, όταν η Τζωρτζίνα βγήκε από την Εντατική και πήγε για νοσηλεία στην παιδιατρική μονάδα «έκανε τρία μεγάλα επεισόδια. Το πρώτο θεωρείται να ήταν επεισόδιο σπασμών. Αρχικά έλεγαν για ανακοπή αλλά δεν ίσχυε και θα το χαρακτηρίζαμε ως υπεραντίδραση των παιδιάτρων.
Μετά η Τζωρτζίνα εμφάνισε μείωση του κορεσμού, ταχυκαρδία και άλλα συμπτώματα. Έκανε τέσσερα επεισόδια μέσα σε λίγες ώρες. Της κάναμε πάλι εισαγωγή στην μονάδα. Και πάλι δεν βρήκαμε κάτι ενώ την παρακολουθούσαμε ένα 24ωρο και μετά ξαναπήγε στην παιδιατρική.
Πάλι εκεί είχαμε άλλο ένα επεισόδιο με πτώση κορεσμού, ωχρότητα και της έδωσαν εμφυσήσεις με συσκευή αναζωογόνησης (ambu). Αποφασίσαμε ότι θα παίρναμε το παιδί πίσω στη μονάδα (ΜΕΘ).
Για άλλη μία φορά το παιδί δεν έδειξε τίποτα. Εκεί επανήλθε το χρώμα του. Έτσι κρίναμε να μεταφερθεί στο ‘Αγλαϊα Κυριακού’ προκειμένου να γίνει ένας ενδελεχής νευρολογικός έλεγχος.
Μας είχε προβληματίσει το συγκεκριμένο περιστατικό εφόσον προχωρούσε ο έλεγχος και ήταν αρνητικός, επειδή υπήρχαν άλλοι δύο θάνατοι στην οικογένεια και δεν ήταν πλήρως διευκρινισμένα τα αίτια.
Για αυτό μας προβλημάτισε κυρίως η συμπεριφορά των γονιών και κυρίως της μητέρας. Για μένα το συναίσθημά της ήταν απρόσωπο».