Σε δίκη και συγκεκριμένα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπεται ο τηλεπαρουσιαστής Στάθης Παναγιωτόπουλος για δημοσιοποίηση, μέσω διαδικτύου, υλικού με προσωπικές στιγμές με πρώην του συντρόφου (ροζ βίντεο).
Στάθης Παναγιωτόπουλος: Σε δίκη για κακούργημα μετά τη διαρροή «ροζ» βίντεο
Η παραπομπή του Στάθη Παναγιωτόπουλου αφορά στη μία από τις δύο υποθέσεις διαρροής «ροζ» βίντεο για τις οποίες είχε απολογηθεί την περίοδο των Χριστουγέννων (η δεύτερη εκκρεμεί στην ανάκριση) και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης τον παραπέμπει σε δίκη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος, κρίνοντας ότι η πράξη τελέστηκε με σκοπό τη βλάβη.
Να σημειωθεί ότι ο 58χρονος παρουσιαστής είχε καταδικασθεί τον περασμένο Φεβρουάριο από το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για ανάλογη διαρροή «ροζ» βίντεο (η πρώτη από τις τρεις υποθέσεις που πήραν το δρόμο της Δικαιοσύνης) και είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 5 ετών.
Κατά της παραπάνω απόφασης, ωστόσο, ασκήθηκε έφεση από εισαγγελέα, με το σκεπτικό ότι η υπόθεση θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο δικαστήριο, όπως κι έγινε.
Στάθης Παναγιωτόπουλος: Σκούρα τα πράγματα για τον πρώην συνεργάτη του Αντώνη Κανάκη «Δεν είναι ευχάριστη είδηση για εμάς η δίκη για κακούργημα»
Ο συνήγορος του Στάθη Παναγιωτόπουλου μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ANT1 και αναφέρθηκε στη δίωξη του πρώην
συνεργάτη του Αντώνη Κανάκη σε βαθμό κακουργήματος για τη διαρροή προσωπικών βίντεο σε πορνογραφικές ιστοσελίδες πρώην συντρόφου του
Ο δικηγόρος του παρουσιαστή ανέφερε:
“Εφόσον ασκήθηκε έφεση από τον Εισαγγελέα υπέρ του νόμου, η υπόθεση θα δικαστεί από το τριμελές εφετείο
πλημμελημάτων, όπου θα ξανακριθεί το θέμα, αν η πράξη πρέπει να παραπεμφθεί ως κακούργημα ενώπιον το τριμελούς εφετείου κακουργημάτων.
Προφανώς, ο Εισαγγελέας που άσκησε την έφεση διαφώνησε με την κρίση του
πρωτοβάθμιου δικαστηρίου που έκρινε αρχικώς την υπόθεση. Σίγουρα δεν είναι ευχάριστη για εμάς είδηση ωστόσο
μπορούμε να κατανοήσουμε ότι γίνεται στο γενικότερο πλαίσιο που δημιούργησε η πρόσφατη μεταστροφή της νομολογίας.”