Γιατί ροζ, θα μου πεις. Γιατί όχι μπορντό ή κόκκινο ή σομόν, που είναι επίσης στη μόδα. Γιατί όχι ένα ζωντανό πορτοκαλί, που σου φτιάχνει τη διάθεση.
Θα σου πω το εξής λοιπόν: από τη στιγμή που έχεις περάσει τα 35, δεν είσαι δηλαδή παιδούλα, το πρόσωπο, η επιδερμίδα – έτσι λένε οι γνώστες και έτσι είναι – αρχίζει και ξεθωριάζει.
Όσο απίθανο κι αν μοιάζει, σε πρώτο χρόνο, ακριβώς αυτό συμβαίνει στο δέρμα μας. Τι κάνουμε, λοιπόν, σε τέτοια περίπτωση; Βάζουμε μπορντό -και δη μεσημεριάτικα, π.χ. για καφέ με την κολλητή μας- για να τονίσουμε τα… δόντια μας;
Συμφωνώ, το μπορντό, όπως και το άλικο ή απλώς το κόκκινο τονίζουν ωραιότερα το χαμόγελο, σημασία όμως έχει να δείχνουμε δροσερές. Και το ροδαλό δέρμα μάς κάνει να μοιάζουμε πιο νέες.
Το μακιγιάζ
Ακριβώς, λοιπόν, γι’ αυτό επιλέγουμε ροζ μακιγιάζ: και στα ζυγωματικά, ανάλογο blusher, και στα χειλάκια, ακόμα και στα ματάκια. Προσοχή χρειάζεται αν είσαι πολύ μελαχρινή: το έντονο ροζ δεν σου ταιριάζει καθόλου, θα σε κάνει να μοιάζεις μπανάλ. Όχι, δεν θέλουμε αυτό. Επομένως, ένα πιο σκούρο ροζ και αν έχουμε και πολύ σαρκώδη χείλη ένα τσακ πιο ματ απ’ τ’ άλλα. Από την άλλη, τα glossy κραγιόν πολλές φορές γυαλίζουν τόο(οοο)σο που μοιάζει λες και έχουμε προσθέσει σιλικόνη στα χείλη. Eπομένως, τ’ αποφεύγουμε και αυτά. Όσον αφορά τα ματάκια μας, ναι, θα προσθέσουμε ροζ σκιά: αν πρόκειται για βραδινή έξοδο, μπορεί να είναι και πιο γκλιτεράτη και μάλιστα να εφαρμόσουμε και λίγο highlighter στα ζυγωματικά. Αν είναι πρωί, διαλέγουμε την πολύ ανοιχτή ροζ, σχεδόν μπεζ-λευκή, η οποία πρέπει να είναι απαραιτήτως ματ, για να μη γίνουμε δακτυλοδειχτούμενες – και όχι για καλό, αυτή τη φορά, λόγο.
Καλή επιτυχία!
Ντονατέλλα Αδάμου