Στραπατσάδα από στραπατσάδα διαφέρει! Το βέβαιο είναι πως σε κανέναν μας δεν αρέσει να κουράζεται. Ιδού, λοιπόν, ένα χορταστικό και light γεύμα! Το αποτέλεσμα; Yummy! Η διαδικασία; Πανεύκολη. Διάβασε και θα καταλάβεις.
Υλικά για δύο μερίδες
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
100 γρ. βούτυρο (προσωπικά, χρησιμοποιώ Lurpak-είναι το μόνο πια που μ’ αρέσει, ακόμα και το περίφημο κερκυραϊκό, όχι “τύπου Κερκύρας”, το έχουν χαλάσει και δεν καταλαβαίνω το γιατί, εν πάση περιπτώσει)
τέσσερα αβγά
2 κουταλιές της σούπας ταϋλανδέζικης σος με τσίλι
χυμός λεμονιού
αλατοπίπερο
ρίγανη
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζω σ’ ένα κατσαρολάκι λίγο νερό, τοποθετώ το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού, τα σκορδάκια, τη σάλτσα και το ελαιόλαδο. Τα σκορδάκια τα έχω τσιγαρίσει πρώτα όμως. Το αφήνω για πέντε λεπτά μέχρι να πάρει μια πρώτη “τηγανιά”. Σε άλλο κατσαρολάκι λιώνω το βούτυρο και το αφήνω για λίγο να “ξεκουραστεί” και τηγανίζω τ’ αβγά. Ανακατεύω όλο το μείγμα, το μαγειρεύω για πέντε λεπτά, δοκιμάζω κιόλας ενδιάμεσα, αν έχει “ρουφήξει” τα νερά ενδεχομένως -αν χρησιμοποιήσω γιαούρτι σακούλας θα είναι περισσότερα, αλλά και η νοστιμιά είναι μεγαλύτερη- και τέλος.
ΤΙP Αν θέλω μπορώ να προσθέσω και λίγο μπαλσάμικο, ενώ το γιαούρτι θα το μοιράσω σε δύο μπολάκια και θα σερβίρω, γαρνίροντας με χορταρικά της αρεσκείας μου και ψημένο ψωμάκι. Καλή όρεξη!
Ντονατέλλα Αδάμου