Παραδοσιακά τυριά Ιστιαίας από το 1950
Το τυροκομείο Σχορετσανίτη ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα το 1950 ως ένα μικρό παρασκευαστήριο τυριών στην περιοχή της Β. Εύβοιας στην Ιστιαία.
Η αυξημένη ζήτηση της αγοράς οδήγησε την οικογένεια το 1961 στη δημιουργία ενός σύγχρονου για την εποχή τυροκομείου όπου παρασκευάζονται κυρίως φέτα και τυριά τυρογάλακτος.
Στις αρχές του 2008 η επιχείρηση μεταφέρθηκε σε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Πλέον, σε ένα περιβάλλον που πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής τροφίμων εξακολουθεί να παράγει εξαιρετικά τυριά, εισάγοντας και νέα προϊόντα όπως φέτα με χαμηλά λιπαρά, φέτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, αλειφωτό τυρί κρέμα και σχαρωτό τυρί για ψήσιμο.