Κουρής-Τοπαλίδου:Στα δικαστήρια για το διαζύγιο
Κόντρα στα δημοσιεύματα που ήθελαν να βάζουν στην σχέση τους νέα θεμέλια και να “παγώνουν” το διαζύγιο, εμείς μαθαίνουμε δυστυχώς ακριβώς το αντίθετο για τον ηθοποιό Νίκο Κουρή και την […]
15 Μαρτίου 2021 19:30
Ο ιδρυτής του διασημότερου και ιστορικού φούρνου στο Κουκάκι «Τάκης», ο «βασιλιάς του ψωμιού» Τάκης Παπαδόπουλος, έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.
Ο Τάκης Παπαδόπουλος πέθανε μετά από μία σύντομη μάχη με τον καρκίνο.
Γεννημένος το 1948 στη Θεσσαλονίκη όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια, κατέβηκε στην Αθήνα αφότου ενηλικιώθηκε και ίδρυσε τον φούρνο του στις αρχές τις δεκαετίας του ’70.
Έναν φούρνο που έμελλε να γίνει γνωστός σε ολόκληρη την πρωτεύουσα και η φήμη του να ταξιδέψει έξω από τα όρια της πόλης.
«Απολύθηκα από φαντάρος τον Οκτώβριο του 1970 και τον Δεκέμβριο άνοιξε ο φούρνος για να προλάβουμε τα Χριστούγεννα», εξιστορούσε το 2016 στη LiFO.
«Έναρξη έκανα τον Μάρτιο του 1971, βγάζοντας κυρίως κουλούρια. Τα κριτσανιστά κουλούρια Θεσσαλονίκης, τα σιμίτια, τα έφερε ο πατέρας μου στην Αθήνα το 1961, στην οδό Αδριανού στην Πλάκα. Στη δουλειά είμαι από το 1958, αλλά ήξερα από μικρό παιδάκι ότι ήθελα να κάνω τη δουλειά του μπαμπά μου.»
Ήταν από τους πρώτους που έφεραν την μπαγκέτα στην Αθήνα και υπήρξε προμηθευτής αναρίθμητων γνωστών εστιατορίων και καφετεριών της Αθήνας.
Τα τελευταία 50 χρόνια, ο φούρνος του στην οδό Μισαραλιώτου στο Κουκάκι, αποτελεί πραγματικό τοπόσημο για την γειτονιά και καθημερινά, σχηματίζονται ουρές για το ψωμί του.
Οι γιοι του, Θόδωρος και ο Αρτέμης ανέλαβαν τον φούρνο το 2010 και έκτοτε εξελίσσουν την τέχνη του «αρτοποιητή», συνδυάζοντας την οικογενειακή εμπειρία με σχετικές σπουδές.
Mετά την είδηση του θανάτου του, οι λαγάνες που ψήθηκαν για την Καθαρά Δευτέρα δόθηκαν δωρεάν στους πελάτες που περίμεναν και ο φούρνος έκλεισε.