Στην σπηλιά του Νικόλα η γαστρονομία είναι οικογενειακή υπόθεση. Στην μικρή αυτή σπηλιά στην νότια πλευρά του όμορφου Ακρωτηρίου πριν από πολλά πολλά χρόνια ο μπάρμπα Νικόλας ξεκίνησε ένα ταξίδι στην γεύση , προσφέροντας παραδοσιακές λιχουδιές, φρέσκα ψάρια και ντόπιο κρασί. Οι σημερινοί ιδιοκτήτες 3η γενιά συνεχίζουν με την ίδια αγάπη να προσφέρουν τους θησαυρούς που παράγει η θηραϊκή γη με σεβασμό στην παραδοσιακή-βιολογική καλλιέργεια. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα προέρχονται καθημερινά από τον ιδιόκτητη φάρμα από μοναδικές ποικιλίες της Σαντορίνης: ντοματάκια, φάβα, άσπρη μελιτζάνα, φρέσκα ψάρια καθώς και κρέατα και πουλερικά, βιολογικά και ελευθέρας βοσκής συνθέτουν ένα μοναδικό μενού που κλείνει μέσα του όλη την γεύση του Αιγαίου και της Σαντορίνης.