Καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό από το πρώτο επεισόδιο. Μας συγκίνησε, μας ταξίδεψε στον χρόνο και μας συγκλόνισε, ρίχνοντας φως σε ένα κομμάτι της ιστορίας μας με το οποίο δεν είχε ασχοληθεί μέχρι σήμερα η μυθοπλασία.
«Το Κόκκινο Ποτάμι» ξετύλιξε τα «πέτρινα» χρόνια του διωγμού των Ελλήνων του Πόντου και κύλησε δυναμικά, κορυφώνοντας το δράμα του διωγμού στο πολυαναμενόμενο φινάλε του, το βράδυ της Δευτέρας.
Το τηλεοπτικό κοινό έφερε το μεγάλο φινάλε στην κορυφή της τηλεθέασης με μέσο όρο 19,9% στο δυναμικό κοινό και 21,2% στο σύνολο.
Τη σειρά παρακολούθησαν 762.000 τηλεθεατές στο μέσο λεπτό και 1.372.000 τηλεθεατές για έστω ένα λεπτό. Μέσα από το tvopen.gr και την εφαρμογή του Open παρακολούθησαν τη σειρά 120.000 μοναδικοί χρήστες.
Για μια ακόμα φορά το #KokkinoPotami ήταν νο1 trend στο ελληνικό twitter με περισσότερα από 5.600 μηνύματα τηλεθεατών, μηνύματα συγκίνησης για την ιστορία που διηγήθηκε με μοναδικό τρόπο η σειρά, ένα σπουδαίο κεφάλαιο της ιστορίας μας.
«To Κόκκινο Ποτάμι», από την έναρξη της σειράς στις 6 Οκτωβρίου, ήταν πρώτο πρόγραμμα στο δυναμικό κοινό στη ζώνη μετάδοσής του, κάνοντας τα βράδια της Κυριακής το πιο σταθερό τηλεοπτικό ραντεβού στο OPEN, με μέσο όρο τηλεθέασης των 32 επεισοδίων 22,2% στο δυναμικό κοινό και 21,4% στο σύνολο.
Μια από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές παραγωγές, «Το Κόκκινο Ποτάμι», βασισμένο στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη, «αγκάλιασε» 171 ηθοποιούς και 3246 κομπάρσους, ταξίδεψε σε Γαλλία και Ρωσία αλλά και σε πολλές περιοχές της χώρας μας καταγράφοντας συνολικά 1944 ώρες γυρισμάτων. Για τα γυρίσματα της σειράς χρησιμοποιήθηκαν 629 κοστούμια εποχής.
Το βράδυ της Δευτέρας 13 Ιουλίου, οι συντελεστές της σειράς συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί για να παρακολουθήσουν το τελευταίο επεισόδιο της σειράς σε αίθουσα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Λίγο πριν την προβολή, ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης διάβασε τον χαιρετισμό του Ιβάν Σαββίδη προς τους συντελεστές.
Ο Ιβάν Σαββίδης πίστεψε από την πρώτη στιγμή στο Κόκκινο Ποτάμι και στήριξε την παραγωγή της σειράς.