Ο οίκος μόδας «Balenciaga» αποχώρησε επίσημα από το Twitter μετά την απόκτηση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης από τον Έλον Μασκ.
Η απόφαση του brand «Balenciaga», διευθυντής δημιουργικού του οποίου είναι ο Ντέμνα Γκβασάλια, να εγκαταλείψει την πλατφόρμα έρχεται αφού πολλές μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των «General Motors» και «Dyson», ανέστειλαν τις διαφημιστικές τους καμπάνιες στο Twitter.
Ορισμένες εταιρείες και χρήστες έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι τα σχέδια του Μασκ για μαζικές απολύσεις και η εστίαση στην προώθηση της ελευθερίας του λόγου θα οδηγήσουν σε πιο χαλαρό έλεγχο περιεχομένου στον ιστότοπο, κάτι που θα μπορούσε να καταστήσει πιο δύσκολο για τους διαφημιστές να αποφύγουν τη σύνδεση με ρητορική μίσους και παραπληροφόρηση.
Το προφίλ του «Balenciaga» στο Twitter είχε έως πρόσφατα 950.000 ακόλουθους.
Στην πλατφόρμα, σύμφωνα με το bof, διεξάγονταν διαδικτυακές συζητήσεις για τον «Balenciaga» που ανήκει στον όμιλο «Kering», καθώς ο Γκβασάλια προκαλούσε ενδιαφέρον με τα σχέδιά του, όπως υπερμεγέθη αθλητικά ρούχα, γλυπτική ραπτική και διχαστικές δημιουργίες, όπως τα ακριβά υποδήματα Crocs.
Παράλληλα, εκατοντάδες εργαζόμενοι εγκαταλείπουν μαζικά την «Twitter Inc» μετά το τελεσίγραφο του Μασκ που επιβάλλει στους διασωθέντες του πρώτου κύματος μαζικών απολύσεων να συμφωνήσουν σε άνευ όρων, υψηλής έντασης, ατελείωτων ωρών απασχόληση, διαφορετικά να φύγουν.
Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν ήδη αποχωρήσει αυτό το καλοκαίρι και οι παραιτήσεις στελεχών συνεχίστηκαν τις τελευταίες ημέρες. Ο Ντάμιεν Κιέραν, υπεύθυνος προστασίας προσωπικών δεδομένων και η Λία Κίσνερ, υπεύθυνη ασφαλείας, ήταν από τους τελευταίους που ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους.
Οι πρώτες εβδομάδες του Μασκ ως ιδιοκτήτης του Twitter σημαδεύτηκαν από σύγχυση και παράπονα, αφού έδωσε το μπλε τικάρισμα επαλήθευσης σε όποιον ήταν διατεθειμένος να καταβάλει οκτώ δολάρια τον μήνα, προκαλώντας ένα κύμα «επαληθευμένων» accounts που παρωδούσαν και απέλυσε 3.700 υπαλλήλους, σχεδόν το μισό προσωπικό του.
Προειδοποίησε, μάλιστα, το προσωπικό του Twitter ότι «μια πτώχευση δεν αποκλείεται» αλλά αν η επένδυση 44 δισ. δολαρίων σε μετοχές γίνει καπνός, τα hedge funds στα οποία κατέβαλε αυτά τα μετρητά θα έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν.