Κουρής-Τοπαλίδου:Στα δικαστήρια για το διαζύγιο
Κόντρα στα δημοσιεύματα που ήθελαν να βάζουν στην σχέση τους νέα θεμέλια και να “παγώνουν” το διαζύγιο, εμείς μαθαίνουμε δυστυχώς ακριβώς το αντίθετο για τον ηθοποιό Νίκο Κουρή και την […]
Συντάκτης: Newsroom
13 Σεπτεμβρίου 2022 17:00
Όταν ήταν παιδί, ο Κάρολος μαθήτευσε στο σχολείο Γκόρντονστουν της Σκωτίας και μολονότι φοίτησαν κι άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας εκεί, ο πρίγκιπας ήταν ο πρώτος διάδοχος του θρόνου που εστάλη στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Ο Κάρολος έφυγε από το σχολείο το 1967, αφού ολοκλήρωσε μαθήματα στην Αγγλική Φιλολογία, την Ιστορία της Αγγλικής Φιλολογίας, την Ιστορία, τα Λατινικά και τα Γαλλικά. Αλλά η περίοδος που μαθήτευσε στο Γκόρντονστουν ήταν «πολύ σκληρή», είπε ο πρώην συμμαθητής του, Τζόνι Στόνμποροου, αποκαλύπτοντας πως άλλα παιδιά κορόιδευαν τον νυν βασιλιά και τον χτυπούσαν στο γήπεδο του ράγκμπι.
Έτρωγε άσχημο bullying στο σχολείο ο βασιλιάς Κάρολος
«Ήταν πολύ δύσκολα. Του έκαναν άσχημο bullying κι ήταν πολύ απομονωμένος», δήλωσε ο συμμαθητής του νυν βασιλιά Καρόλου Γ’ στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή «Good Morning Britain», του δικτύου ITV.
«Τον λυπόμασταν εκείνη την εποχή, αλλά το πρόβλημα ήταν ότι ακόμη και να προσπαθούσαμε να γίνουμε φίλοι του, σήμαινε ότι θα δεχόμασταν και εμείς εκφοβισμό ως φίλοι του βασιλιά. Ήταν πολύ σκληρό το περιβάλλον», είπε.
Ο πρώην συμμαθητής του νυν βασιλιά Καρόλου Γ’, Τζόνι Στόνμποροου, μίλησε σε εκπομπή του ITV για τα δύσκολα χρόνια του νεαρού τότε πρίγκιπα στο σχολείο Γκόρντονστουν
Και πρόσθεσε: «Το έβλεπε κανείς και στο γήπεδο του ράγκμπι. Υπήρχαν δύο άτομα, που έλεγαν ότι θα του δείξουν του πρίγκιπα Καρόλου, και τον χτυπούσαν μέσα στο μπουλούκι, του τραβούσαν τα αυτιά, τον κοπανούσαν».
Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο νυν βασιλιάς Κάρολος Γ’ δεν έφυγε με τις καλύτερες αναμνήσεις από το σχολείο στο Γκόρντονστουν, αλλά ο ίδιος συχνά έχει πει τα αντίθετα.
Στη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή των Λόρδων, στα μέσα της δεκαετίας του 1970, είχε πει: «Μου προκαλεί πάντα κατάπληξη το πλήθος των αρνητικών σχολίων που έχουν διατυπωθεί για το Γκόρντονστοουν και η απρόσεκτη χρήση αρχαίων κλισέ, που χρησιμοποιήθηκαν για να το περιγράψουν. Ήταν σκληρό υπό την έννοια ότι απαιτούσε περισσότερα από τους μαθητές ως άτομα από ό,τι τα περισσότερα άλλα σχολεία -διανοητικά ή σωματικά.
«Είμαι τυχερός γιατί θεωρώ ότι μου δίδαξε πολλά για τον εαυτό μου, τις ικανότητές και τις αδυναμίες μου. Μου δίδαξε να αποδέχομαι τις προκλήσεις και να αναλαμβάνω την πρωτοβουλία», είχε πει ο τότε διάδοχος του θρόνου και νυν βασιλιάς Κάρολος Γ’.
Σε άλλη συνέντευξη, ο τότε πρίγκιπας Κάρολος πρόσθεσε: «Δεν απόλαυσα το σχολείο όσο θα μπορούσα, αλλά αυτό συνέβη επειδή είμαι πιο ευτυχισμένος στο σπίτι παρά οπουδήποτε αλλού. Αλλά το Γκόρντονστουν ανέπτυξε τη δύναμη της θέλησής μου και τον αυτοέλεγχο, με βοήθησε στην αυτοπειθαρχία. Διψούσαμε για ”περιπέτειες”, είχαμε δική μας πυροσβεστική, υπηρεσία θαλάσσιας και ορεινής διάσωσης, ακτοφυλακή κ.λπ.».
Πηγή: iefimerida