Βασίλισσα Ελισάβετ: Υπό ιατρική παρακολούθηση – Ανησυχία για την υγεία της

Συντάκτης: Newsroom

8 Σεπτεμβρίου 2022 15:30

Βασίλισσα Ελισάβετ: Υπό ιατρική παρακολούθηση – Ανησυχία για την υγεία της

Την απόφαση να τεθεί η Βασίλισσα Ελισάβετ υπό ιατρική παρακολούθηση ανακοίνωσε το Παλάτι. Ήδη όπως έχει γίνει γνωστό έχουν ενημερωθεί τα μέλη της οικογένειάς της και οι γιατροί της είναι σε επιφυλακή.

Στο πλευρό της βρίσκονται ήδη ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, ενώ στο Μπαλμόραλ μεταβαίνει εσπευσμένα στην γιαγιά του ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ.

Οι ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ έχουν ενταθεί μετά και την εμφάνισή της στην πρόσφατη επίσκεψη της νέας πρωθυπουργού στο Ανάκτορο του Μπαλμόραλ στην Σκωτία.

Εκπρόσωπος του Παλατιού δήλωσε: Μετά από νέες εξετάσεις σήμερα το πρωί οι γιατροί της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας ανησύχησαν και αποφάσισαν να είναι διαρκώς υπό παρακολούθηση.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας δήλωσε: Όλη η χώρα είναι εξαιρετικά ανήσυχη από τα νέα. Οι σκέψεις μου και οι σκέψεις των πολιτών σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο είναι με την Βασίλισσα και την οικογένειά της αυτές τις ώρες.

 

Νίκος Κουλούσιας: Ο Έλληνας σεφ που μαγείρεψε για την Βασίλισσα Ελισάβετ

Ο Νίκος Κουλούσιας, είναι ο Έλληνας σεφ που εμπιστεύεται το Μπάκιγχαμ και ήταν αυτός που ετοίμασε το επίσημο δείπνο για τον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Όπως αποκαλύπτει  το iefimerida.gr και η Ειρήνη Χατζόγλου το περασμένο Σάββατο άφησε τη γαστρονομική του «σφραγίδα» στο παλάτι για δεύτερη φορά, μετά τον βασιλικό γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Το βασιλικό μενού

Ο ίδιος μιλά για το εγχείρημα που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. «Το μενού είχε αποκλειστικά φρέσκα υλικά από τις βασιλικές φάρμες που βρίσκονται έξω από το Γουίνδσορ. Βάσει του πρωτοκόλλου, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουμε υλικά εκτός εποχής και απαγορεύεται αυστηρά ό,τι περιέχει άμυλο, όπως ρύζι, πατάτα και ζυμαρικά», λέει ο κ. Κουλούσιας, έχοντας πλέον αφήσει πίσω του το άγχος των προετοιμασιών. Το δείπνο της βασιλικής οικογένειας έγινε κεκλεισμένων των θυρών και -όπως είναι λογικό- ήταν υψηλών απαιτήσεων. «Οι απαιτήσεις έχουν να κάνουν κυρίως με την αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου τόσο σε ό,τι αφορά στην παρουσίαση των πιάτων όσο και στο σερβίρισμά τους. Πώς δηλαδή θα το παρουσιάσουμε, πώς θα στολίσουμε, σε τι θερμοκρασία πρέπει να είναι το κρέας. Επίσης, το μενού μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή προκειμένου τα υλικά να είναι φρέσκα, κομμένα την ίδια μέρα», εξηγεί.

Στο πλαίσιο αυτό είναι σημαντική η επαφή της ομάδας του με τους παραγωγούς της βασιλικής φάρμας. «Μας ενημερώνουν πότε θα είναι έτοιμο το καθετί ώστε να μαγειρευτεί την κατάλληλη στιγμή. Δεν μπορώ π.χ. να ετοιμάσω ένα μενού το χειμώνα που θα έχει μέσα ως συστατικό τη φράουλα», σχολιάζει.


Το «ευχαριστώ» από τη Βασίλισσα Ελισάβετ

Ο διακεκριμένος Έλληνας σεφ συνεργάζεται από το 2017 με εστιατόρια που είναι επιλεγμένα από τη βασιλική οικογένεια και έχουν θέση στην Crown List. Όπως λέει, «αυτό σημαίνει πως μόνο αυτά τα εστιατόρια μπορούν να προμηθεύουν τα ανάκτορα με τη σφραγίδα του Royal trust».

Το 2018 είχε την επιμέλεια του μενού για τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ και από τότε ο Νίκος Κουλούσιας έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία πρόσφατα του απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή για την προσφορά των υπηρεσιών του.

Αν και ο ίδιος μετρά πολλές διακρίσεις στον κόσμο της γαστρονομίας και διαπρέπει στο εξωτερικό, έχοντας ταξιδέψει και εργαστεί επαγγελματικά από την Αφρική και την Αμερική μέχρι τη Ρωσία, όπου στο παρελθόν μαγείρεψε για τον πρόεδρο της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν, παραμένει σεμνός.

«Το «μυστικό» της επιτυχίας είναι το μεράκι και η αγάπη προς το επάγγελμα που έχει κανείς επιλέξει»

«Οι απαιτήσεις είναι πάντα οι ίδιες, όπως και το άγχος, είτε μαγειρεύουμε για γαλαζοαίματους και υψηλά πρόσωπα είτε για τον απλό κόσμο. Παντού και πάντα υπάρχουν δυσκολίες.  Απ’ όλον τον κόσμο δεχόμαστε σχόλια είτε αρνητικά είτε θετικά. Κρινόμαστε καθημερινά και πόσο μάλλον από τον κόσμο που σου προσφέρει τις οικονομίες του για να περάσει μια αξέχαστη βραδιά», αναφέρει.

«Σ’ αυτό το επάγγελμα δεν υπάρχουν αργίες, δεν υπάρχουν Σαββατοκύριακα. Πρέπει να αγαπάς την κουζίνα, να είσαι δημιουργικός. Να βλέπεις  το πιάτο σαν είναι πίνακας ζωγραφικής και παράλληλα να έχεις γνώσεις. Να ξέρεις τα υλικά σου, πως θα αντιδράσουν το ένα με το άλλο».

Ο νέος γαστρονομικός «γάμος» που ετοιμάζει ο Έλληνας σεφ

Ο Έλληνας σεφ, αποκαλύπτει τον επόμενο στόχο του, που είναι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «ένας άλλος γάμος». «Το πάντρεμα της ελληνικής παράδοσης, μέσα από τα προϊόντα κάθε τόπου με γαστρονομική προσέγγιση. Σκοπός να προσφέρω στους Έλληνες μια εμπειρία γεύσης σε διάφορα σημεία της χώρας και έχουμε ήδη ξεκινήσει τις επαφές με την συνεργάτιδά μου που βρίσκεται στην Κύθνο», καταλήγει.