Κουρής-Τοπαλίδου:Στα δικαστήρια για το διαζύγιο
Κόντρα στα δημοσιεύματα που ήθελαν να βάζουν στην σχέση τους νέα θεμέλια και να “παγώνουν” το διαζύγιο, εμείς μαθαίνουμε δυστυχώς ακριβώς το αντίθετο για τον ηθοποιό Νίκο Κουρή και την […]
Συντάκτης: Newsroom
19 Ιουνίου 2022 18:15
Το μυστικό κρύβεται στη διατροφή μας, αλλάζοντας μερικές απλές συνήθειες όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Γνωρίζουμε ήδη ότι η παχυσαρκία έχει συνδεθεί στενά με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης πολλών τύπων καρκίνου. Γι’ αυτό, μικρές διατροφικές αλλαγές μπορούν να μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε ένα ισορροπημένο βάρος και, κατ’ επέκταση, να μειώσουμε τον κίνδυνο για σοβαρές ασθένειες.
Ακολουθούν πέντε διατροφικά μυστικά που μας προστατεύουν από τον επικίνδυνο «εχθρό»:
Προσπαθήστε να καταναλώνετε καθημερινά τέτοιου είδους τροφές, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες και άλλες ευεργετικές βιταμίνες και μέταλλα. Προτιμήστε τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Εναλλακτικά, τα κατεψυγμένα είναι επίσης μια καλή επιλογή, αρκεί να μην εμπεριέχουν πρόσθετα συστατικά.
Εξαλείψτε από τα καθημερινά σας γεύματα τα επεξεργασμένα δημητριακά, το λευκό ψωμί και ρύζι, καθώς και τα ζυμαρικά. Αντικαταστήστε τα με καστανό ρύζι, αλλά και ψωμί, ζυμαρικά και δημητριακά ολικής άλεσης.
Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να συμβάλει στην υπερβολική αύξηση βάρους. Για το λόγο αυτό, θα ήταν προτιμότερο να περιορίσετε την πρόσληψη ροφημάτων που περιέχουν ζάχαρη, όπως τα αναψυκτικά, τα ενεργειακά ποτά και οι συσκευασμένοι χυμοί φρούτων. Επιπλέον, ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία θα ήταν να αποφεύγετε τρόφιμα με πολλές θερμίδες, όπως fast food, μπισκότα, κέικ, παγωτό, ντόνατς και άλλα γλυκά.
Υπάρχουν πλέον ισχυρές ενδείξεις ότι το αλκοόλ συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης πολλών τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων του στόματος, του λάρυγγα, του οισοφάγου, του ήπατος, του μαστού και του παχέος εντέρου. Όσοι συνηθίζουν να καταναλώνουν αλκοόλ, θα πρέπει να περιοριστούν στο μέγιστο όριο του ενός ποτού την ημέρα για τις γυναίκες και των δύο ποτών για τους άνδρες.
Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση κόκκινου κρέατος μπορεί να συμβάλει στον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου. Για το λόγο αυτό, εάν προτιμάτε το κόκκινο κρέας, συνίσταται να περιορίσετε την κατανάλωσή του, αλλά και να επιλέγετε τα πιο άπαχα κομμάτια του κρέατος. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μεγαλύτερη ποσότητα κόκκινου κρέατος που καταναλώνετε με ψάρια, πουλερικά ή όσπρια. Παράλληλα, καλό θα ήταν να αποφεύγετε και τα επεξεργασμένα κρέατα, όπως το μπέικον και τα λουκάνικα.
Συνδυάστε αυτές τις διατροφικές συνήθειες με τη σωματική άσκηση για έναν ακόμη πιο υγιή και δυνατό οργανισμό. Επιδιώξτε να εντάξετε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σας περίπου 150 λεπτά μέτριας έντασης δραστηριότητα ή 75 λεπτά έντονης άσκησης.