Χριστίνα Ματθαίου Founder & Trainer Weight Fight

Χριστίνα Ματθαίου Founder & Trainer Weight Fight

209
Photo by Argiris Konstantinou
Χριστίνα Ματθαίου
Founder & Trainer Weight Fight
Μια γυναίκα γαλουχημένη μέσα από τον αθλητισμό, από τα πέντε της χρόνια. Γρήγορα μέσα από το ταλέντο της για το άθλημα, την πειθαρχεία και την πολύ σκληρή δουλειά, γίνεται βοηθός προπονητή και προπονήτρια.
Με την συστηματική και πολύωρη προσήλωση της γνώρισε πολλές διακρίσεις. Είναι κάτοχος μαύρης ζώνης 2DAN από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Kick Boxing (ΠΟΚ) και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Kick Boxing (WAKO). Από το 1997 και για μια δεκαετία διακρίθηκε συνεχόμενα τόσο προσωπικά σαν αθλήτρια, όσο και μέσα από τους δικούς της αθλητές σαν προπονήτρια.
Το 2007 ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας της προκαλεί μερική αναπηρία και ανατρέπει την ζωή της. Υποβλήθηκε σε σειρά από σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις με την ελπίδα να ανακτήσει την χρήση του σώματος της. Πάλευε καθημερινά, με τον γιατρό, την φυσικοθεραπεύτρια και την οικογένεια της.
Το Weight FightTM γεννήθηκε στο μυαλό της από την ανάγκη να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Δημιουργώντας το δικό της Weight FightTM ξαναβρήκε το κουράγιο, την θέληση, την αισιοδοξία και την δίψα για ζωή που είχε χάσει.
Η Χριστίνα σήμερα έχει αφιερώσει τον εαυτό της στο να προσφέρει την εμπειρία της ζωής της και την δύναμη της σε όποιον την χρειάζεται. Είναι ακούραστη στην πεποίθηση της να προσφέρει τον χρόνο και τις δυνάμεις της να βρίσκεται δίπλα σε οποιονδήποτε άνθρωπο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, κινητικότητας, αλλά και κλονισμένης αυτοπεποίθησης – που όπως η ίδια έχει βιώσει είναι η πραγματική αιτία που οδηγεί στο να εγκαταλείψει κανείς τον εαυτό του και να χάσει κάθε ελπίδα. Μην φοβηθείς την πτώση. Η Χριστίνα είναι αυτή που θα αναλάβει ανθρώπους και σώματα που όλοι οι άλλοι έχουν κρίνει μη αναστρέψιμα. Μέσα από την δική της εμπειρία ξέρει ότι δεν υπάρχει «δεν μπορώ», «δεν γίνεται». Η δύναμη βρίσκεται πραγματικά μέσα σου. Η Χριστίνα θα σε οδηγήσει να την ανακαλύψεις, θα σε μάθει να πιστέψεις στον εαυτό σου και θα σε κάνει να μην αναγνωρίζεις όρια. Όπως δεν αναγνωρίζει και η ίδια.

-Από πότε ασχολείστε με τον αθλητισμό;
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Η αρχή έγινε σε ηλικία πέντε ετών, με ενόργανη και ρυθμική γυμναστική. Στη συνέχεια μεταπήδησα στη πυγμαχία και στο Kick Boxing.
-Πως αποφασίσατε να δημιουργήσετε το Weight Fight;
Ένα ατύχημα που με κράτησε αρκετά χρόνια μακριά από την ενεργό δράση, στάθηκε η αφορμή να γεννηθεί στο μυαλό μου η ιδέα του Weight Fight.
-Ποια είναι η φιλοσοφία σας;
Η δύναμη του νου είναι απεριόριστη. Το Weight Fight βοηθάει τον άνθρωπο να πιστέψει στον εαυτό του, να ισχυροποιήσει τη θέληση του και την αυτοπεποίθηση του. Έτσι στη πορεία διαπιστώνει ότι, εμπόδια που θεωρούσε ανυπέρβλητα, μπορούν να υπερκεραστούν και δυσεπίλυτα προβλήματα να ξεπεραστούν.
-Τι είναι το Weight Fight;
Το Weight Fight είναι ένα σύστημα εξάσκησης εμπνευσμένο από τις θεμελιώδεις αρχές του Kick Boxing και των πολεμικών τεχνών. Μαχητικότητα, πειθαρχία, δύναμη, ισορροπία σώματος και νου, αυτοπεποίθηση, ευεξία περικλείονται στο ευρύ φάσμα του. Εκτός από ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκγύμνασης σε βοηθάει να ατενίζεις τη ζωή με ελπίδα και αισιοδοξία. Κύριος όμως στόχος του Weight Fight, όπως άλλωστε δηλώνει και το όνομά του, είναι η καταπολέμηση του περιττού σωματικού βάρους και του αντίκτυπου που έχει αυτό στη ψυχική υγεία του ατόμου.
-Πως λειτουργεί;
Το Weight Fight είναι το πρώτο ολοκληρωμένο προπονητικό πρόγραμμα που συνδυάζει αρμονικά Kick Boxing, αερόβια άσκηση και όργανα. Πάντα υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση έμπειρου και καταρτισμένου προσωπικού (γυμναστές , διατροφολόγοι, γιατροί).
– Γιατί κάποιος να αθληθεί με αυτό;
Με το που γίνει κάποιος μέλος του Weight Fight συμπεριλαμβάνεται αυτομάτως σε μια μεγάλη οικογένεια με κοινούς στόχους και όραμα που χαρακτηρίζεται για την συνοχή, την αγάπη, το σεβασμό και την αλληλοκατανόηση. Στη σχολή μας το “νους υγιής εν σώματι υγιεί” παίρνει σάρκα και οστά.
-Σε ποιους απευθύνεται;
Απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, σωματικής και φυσικής κατάστασης. Κυρίως όμως επικεντρώνεται σε άτομα με αυξημένο σωματικό βάρος.
– Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη;
Πέρα από το πόσο θα αγαπήσεις την αλλαγή στο σώμα σου, αυτό που κερδίζεις είναι το πόσο θα εκτιμήσεις τον εαυτό σου μέσα στο σώμα σου. Με το Weight Fight θα χτίσεις τους μυς του κορμιού σου και θα καταρρίψεις τα όρια σου. Κλείνοντας θέλω να συμβουλέψω όλους όσους βρίσκονται σε τέλμα, να μην φοβούνται την πτώση. Γιατί έτσι θα κερδίσουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Παλλάδος Αθηνάς 44, Παλλήνη
Τηλ.: 210 6034 203
www.weightfight.gr – e-mail: christina@weightfight.gr

παρόμοια άρθρα